Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Σωματείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Χαλανδρίου: "Ζητάμε μια βιώσιμη παράταση ωραρίου"

 
O  Αλέξανδρος Κότσιας (πρόεδρος), ο Χάρης Γιακουμάτος (αντιπρόεδρος) και ο Στέλιος Κοντόπουλος (μέλος) του νεοσύστατου Σωματείου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Χαλανδρίου, μίλησαν στο MyXalandri.gr για το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, την έκδοση άδειας παράτασης του ωραρίου.
Μπορείτε να μας παρουσιάσετε την κατάσταση με το πρόβλημα της άδειας παράτασης του ωραρίου στα καταστήματά σας;
Αυτή τη στιγμή, το ισχύον ωράριο για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Χαλάνδρι είναι μέχρι τις 10:00 το βράδυ. Όπως καταλαβαίνετε, εφόσον λειτουργούμε μετά τις 10:00, είμαστε όλοι παράνομοι, κάτι φυσικά που δεν το επιθυμούμε. Το Χαλάνδρι είναι η μεγαλύτερη αγορά της Αθήνας πλέον στην εστίαση, υπάρχουν 2.000 άδειες υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η άδεια παράτασης του ωραρίου δίνεται με απόφαση Δήμαρχου. Όμοροι Δήμοι, όπως το Μαρούσι, η Αγία Παρασκευή και ο Χολαργός έχουν εξασφαλίσει ήδη την παράταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων τους. Αυτό που ζητάμε είναι μια βιώσιμη παράταση ωραρίου, για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδά μας και για να υπάρχει δουλειά στους εργαζόμενους των επιχειρήσεών μας και τους προμηθευτές μας, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι Χαλανδραίοι.
Πώς είναι οι σχέσεις με τη νέα δημοτική αρχή;
Η συνεργασία μας με τον Δήμο είναι σε θετική κατεύθυνση, δεν υπάρχει διαμάχη μεταξύ μας. Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Κ. Γερολυμάτο και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Δ. Χριστουλάκη. Πρόσφατα το προεδρείο του Σωματείου μας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Χαλανδρίου κ. Σίμο Ρούσσο για το φλέγον θέμα της έκδοσης άδειας παράτασης ωραρίου, συνάντηση η οποία κινήθηκε θετικά και αναμένουμε την απάντησή του. Ελπίζουμε να λήξει το συντομότερο αυτό το καθεστώς ομηρίας και να δουλεύουμε νόμιμα, διότι έπειτα από μηνύσεις που δεχόμαστε, πολλά καταστήματα σφραγίζονται με τις ανάλογες συνέπειες.
Αναδημοσίευση από το site της ΣΤΑΣΗΣ που αναδημοσίευσε από το myxalandri



ΣΧΟΛΙΟ: 

Τι είναι "βιώσιμη παράτση ωραρίου" αγαπητέ Αλέξη; 
Τι σας έχει υποσχεθεί ο αντιδήμαρχος με τον οποίο "έχετε καλή συνεργασία;" 
Θα φέρει στο Δ.Σ. πρόταση για να πάρουμε απόφασh ότι "θα επιτρέπεται ο ύπνος στο κέντρο το 40% της νύχτας"; (κατά το "καθορισμός ζώνης πεζών στον πεζόδρομο;")
 Ή δεν χρειάζεται καν  να συζητηθεί το θέμα στο ΔΣ, αφού η παράταση ωραρίου γίνεται με απόφαση δημάρχου και η πολλή δημοκρατία βλάπτει τα συμφέροντα της νύχτας;
Πάντως ο δήμαρχος άλλα έλεγε για να εκλεγεί δήμαρχος (θα μου πεις ποιος θυμάται ....)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου