Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ!



Την είδηση έχουμε μέρες - off the record - αλλά χωρίς κάποια επίσημη διασταύρωσή της.

Μάλιστα σε αυτό έκανα αναφορά στο άρθρο που σχολίασα τις απόψεις της διευθύντριας του Στ παιδικού Σταθμού, όταν έγραψα "γύρω δήμοι ετοιμάζονται για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε ανταποδοτικές υπηρεσίες" θέτοντας το θέμα της ανάγκης ΑΜΕΣΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΕΥ του δήμου μας, ο οποίος με την τελευταία - απαράδεκτη και μνημονιακότερη του μνημονίου - τροποποίηση που έγινε επί διοίκησης Γ. Κουράση κατάργησε όλες τις οργανικές θέσεις που δεν ήταν καλυμμένες, γιατί έτσι νόμιζαν "οι εντός των τοιχών" ότι θα φυλάξουν καλύτερα τους απαυτούς τους από πιθανή απόλυση.
Βολεύτηκε η δεξιά πλειοψηφία, που υλοποίησε την - τότε- κυβερνητική εντολή, οι "εντός των τειχών" εργαζόμενοι και οι μαυρογυαλούροι της "κουρασικής αριστεράς" που έτρεξαν να ψηφίσουν και να στηρίξουν. (Φωνάζαμε οι έρμοι αλλά μας έλεγαν ότι έχουν "πτώση ήθους").

Για τους ίδιους λόγους, "ο ίδιος συσχετισμός" (κατά δήλωση του εισηγητή της τροποποίησης)  κατάργησε και τα νομικά πρόσωπα του δήμου.

Το "σύστημα" του δήμου Χαλανδρίου προέταξε την προστασία της πάρτης του - όπως την αντιλαμβανόταν -  όχι τις ανάγκες της πόλης και των πολιτών και την διεκδίκησή τους.
 
Σήμερα στο aftodioikisi.gr διαβάζουμε:

ΥΠΕΣ προς δήμους: Στείλτε άμεσα τις ανάγκες σας σε προσωπικό (κατεπείγουσα εγκύκλιος)

Μέχρι την Τρίτη 17 Μαρτίου θα πρέπει να έχουν απαντήσει οι δήμοι για τις ανάγκες που έχουν σε προσωπικό, όπως αναφέρει σε εγκύκλιο που έστειλε το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Το έγγραφο, το οποίο χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά επείγον, ενημερώνει τους ΟΤΑ ότι όλοι οι πίνακες θα αποστέλλονται µόνο ηλεκτρονικά στην διεύθυνση d.pta@ypes.gr της Διεύθυνσης Προσωπικού Τ.Α. και ως θέµα του ηλεκτρονικού μηνύματος θα φέρουν: «Αποστολή αιτημάτων για κάλυψη άμεσων λειτουργικών αναγκών σε προσωπικό».
Στο ηλεκτρονικό μήνυμα θα πρέπει επίσης να αναφέρονται τα στοιχεία επικοινωνίας του υπεύθυνου για την αποστολή των πινάκων υπαλλήλου για τυχόν παροχή διευκρινήσεων εφόσον προκύψει ανάγκη.

 Και υπάρχει και η εγκύκλιος του ΥΠΕΣ με ειδική αναφορά στα ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Οι δικές μας πληροφορίες λένε ότι Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (καθαριότητα, παιδικοί σταθοί, αθλητικά προγράμματα, κοινωνικές δομές κλπ) αφού - ως ανταποδοτικές - εκτιμά ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ και δεν παραβιάζεται η συμφωνία της 20 Φλεβάρη με τους δανειστές.

Αν επιβεβαιωθούμε, φοβόμαστε ότι το Χαλάνδρι δεν θα μπορεί να ωφεληθεί (και πάλι).


Διότι δεν έχει κενές οργανικές θέσεις στον ΟΕΥ του δήμου, ούτε νομικά πρόσωπα!


Αν επιβεβαιωθούμε κάποιοι πρέπει να κάνουν χαρακίρι, αν έχουν ίχνος φιλότιμο!


Και θα είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ που θα συνεχίσουν να καλύπτουν τις ανάγκες τους με "ελαστικές εργασιακές σχέσεις" αφού πλέον το άλλοθι της μη έγκρισης πρόσληψης μόνιμου προσωπικού από την κυβέρνηση δεν θα υπάρχει.


ΚΑΝΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου