Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

ΤΙ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗΩς ειδικός ΠΑΣΟΚολόγος, ειδικότητα αποκτηθείσα εκ πείρας μέσω της υπηρεσίας της μακροχρόνιας αυταπάτης στην οποία αφιέρωσα μεγάλο μέρος της ζωής μου και ευελπιστώντας ότι  δεν θα σπαταλήσω άσκοπα και το υπόλοιπο μέρος αυτής, ελπίζοντας σε έναν ΣΥΡΙΖΑ που  ανθίσταται σθεναρά ώστε να μην γίνει ΠΑΣΟΚ στις ιδέες και την στρατηγική του αλλά δείχνει μια ιδιαίτερη προτίμηση σε όσους σχεδίασαν το ξεστράτισμα του ΠΑΣΟΚ προς τον φιλελευθερισμό, κάνοντάς μας να βλέπουμε εφιάλτες ότι θα ζήσουμε ένα φοβερό deja vu και μάλιστα υβριζόμενοι από επαναστατικές συνιστώσες ως "πασόκοι" που αλλοιώνουν την φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ, περισσότερο από όσο το κάνει αυτό η κα Παναρίτη ή ο Ρ. Σπυρόπουλος, αυτό που θα σχολιάσω από την χθεσινή συζήτηση στην βουλή είναι η τοποθέτηση Βενιζέλου.

Εχθές ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποκάλυψε στους νοήμονες τον λόγο που το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πια εδώ.
Και δεν θα γυρίσει ποτέ ως ΠΑΣΟΚ. (Ως ΕΛΙΑ, ως ΣΥΚΙΑ, ως ΜΟΥΣΜΟΥΛΙΑ μπορεί αλλά ως ΠΑΣΟΚ ΠΟΤΕ.)

Αλλά επίσης φανέρωσε σε όποιον θέλει να δει τι είναι αυτό που μπορεί να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ΠΑΣΟΚ και από το οποίο πρέπει να προστατευθεί.

Η τοποθέτησή του Βαγγέλη Βενιζέλου ήταν καθαρή: "Δεν θα σας στηρίξουμε είτε πάτε σε ρήξη, είτε πάτε σε αναδίπλωση".

Όπερ έστι μεθερμηνευόμενον: Εμείς οι ΠΑΣΟΚοι αν δεν είμαστε εξουσία ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΤΟΧΟΥΣ για την κοινωνία και την χώρα τις οποίες προσπαθούμε να προωθήσουμε με συμμαχίες κοινωνικές και πολιτικές.

Δεν μας νοιάζει τίποτα παρά μόνο η καρέκλα.

Ό,τι λέτε εσείς που μας πήρατε τις καρέκλες, εμείς  θα λέμε το αντίθετο για να σας φθείρουμε και στα φρύδια μας οι επιπτώσεις που αυτή μας η στάση θα έχει για την χώρα και τον λαό.

ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!

Ένα μόρφωμα που η μόνη άποψη που κουβαλάει  είναι η νομή της εξουσίας και το μόνο διακύβευμα γι' αυτό είναι η καρέκλα ως αυτοσκοπός - ΟΧΙ ΩΣ ΜΕΣΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.

Αν είναι μέσα στο κόλπο είναι όλα καλά ακόμα και αν συνεργάζεται με τον Βορίδη και τον Καρατζαφέρη. Όλες οι πολιτικές είναι σωστές.

Αν είναι εκτός όλα είναι στραβά και ανάποδα. Ούτε ο ένας δρόμος, ούτε ο άλλος μας κάνει.

Να λοιπόν κατά την ταπεινή μου γνώμη από τι πρέπει να προστατευθεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να μην γίνει ΠΑΣΟΚ:

Να αυτοπροστατευθεί από την ταύτισή του με την εξουσία που καταλαμβάνει.
Να μην την αφήνει να τον αλλιώνει και να τον μετατρέπει σε ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟ μηχανισμό.

Να ξεχωρίζει και να παραδέχεται τους αναγκαίους συμβιβασμούς που θα κληθεί να κάνει σε επίπεδο κράτους και διαχείρισης αντί να τους μετατρέπει σε ιδεολογία και στρατηγική του, στέλνοντας απέναντι όσους τολμούν να το επισημαίνουν.

Και να μην θεωρεί αντιπάλους όσους διατυπώνουν απόψεις αλλά να φοβάται όσους γλύφουν την εξουσία, διότι αυτοί θα καταστρέψουν και τον ΣΥΡΙΖΑ αν επικρατήσουν

Όπως ΑΥΤΟΙ κατέστρεψαν και το ΠΑΣΟΚ.

Βέβαια η εξουσία γουστάρει γλύψιμο.

Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *