Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΠΑΝΤΟΥ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ

Τι λέει η αντιπολίτευση στην Πεντέλη για το Κοινωνικό Παντοπωλείο τους; Αναδημοσιεύουμε από την ΘΕΣΗ


Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ με δελτίο Τύπου τοποθετείται υπέρ της ΚΕΔΕ για το θέμα χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ δομών και τρόπων αντιμετώπισης της φτώχειας και συγχρόνως της ζητά "πρώτα να “καθαρίσει” τις περιπτώσεις που προσβάλουν και εκθέτουν την Αυτοδιοικητική λειτουργία και συνεχίζουν να υπάρχουν στους κόλπους της", όπως χαρακτηριστικα αναφέρει.

Αναλυτικά:

Μελίσσια, 9 Μαρτίου 2015



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα ανύπαρκτο Κοινωνικό Παντοπωλείο στιγματίζει την προσπάθεια της ΚΕΔΕ

Η σύγκρουση μεταξύ πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης και Περιφέρειας Αττικής, για το θέμα χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ δομών και τρόπων αντιμετώπισης της φτώχειας, έχει βάση και ουσία. Αναδεικνύει μεταξύ άλλων, προβλήματα και προκαταλήψεις που αφορούν τη λειτουργία και τις διαχρονικές ευθύνες της Αυτοδιοίκησης.

Θεωρούμε ότι ορθά η ΚΕΔΕ διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης στο πρόγραμμα, αφού είναι ο πλέον άμεσος γνώστης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Όμως πρέπει πρώτα να “καθαρίσει” τις περιπτώσεις που προσβάλουν και εκθέτουν την Αυτοδιοικητική λειτουργία και συνεχίζουν να υπάρχουν στους κόλπους της.

Κραυγαλέο παράδειγμα ο Δήμος Πεντέλης, όπου ουδέποτε λειτούργησε θεσμικά και με διαφάνεια κοινωνικό παντοπωλείο.

Πρόσφατα ο κ. Στεργίου, σε σχετική κοινή συνέντευξη τύπου Δημάρχων για το θέμα, δήλωσε πως οι Δήμοι έχουν κοινωνικά παντοπωλεία και ξέρουν τις ανάγκες των πολιτών.

Για ποιο κοινωνικό παντοπωλείου του Δήμου Πεντέλης μιλά ο κ. Στεργίου;

Για αυτό που προτάθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο να ιδρυθεί και η παράταξή του το αρνήθηκε;

Για αυτό που ο ίδιος μέσω ενός απόλυτα ελεγχόμενου συλλόγου εθελοντών (που μάλιστα έχει έδρα το σπίτι του), λειτουργεί ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου ή μάλλον, "λειτουργούσε" προεκλογικά για να υφαρπάξει ψήφους από πολίτες που έχουν ανάγκη, στερώντας τους την αξιοπρέπεια;

Δεν ξέρουμε για ποιο παντοπωλείο μιλάει ο κ. Στεργίου, εκθέτοντας μάλιστα τους Δημάρχους που δικαίως διεκδικούν την εφαρμογή του προγράμματος.

Η μεθοδολογία του κ. Στεργίου και ο τρόπος λειτουργίας του στο συγκεκριμένο θέμα, συμπαρασύρει την πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση, η οποία αν θέλει να είναι και να φαίνεται καθαρή, πρέπει να στηλιτεύσει τέτοιες συμπεριφορές, να απομονώσει όσους τις χρησιμοποιούν και όχι να τους επιτρέπει να προβάλλονται ως τιμητές..

Κε Πρόεδρε της ΚΕΔΕ, εσείς και οι συνάδελφοί σας έχετε δίκιο και ορθώς διεκδικείτε το ρόλο που αρμόζει στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, όμως το δίκιο σας αυτό το χάνετε με την παρουσία του κ. Στεργίου που η αδιαφανής λειτουργία του στο συγκεκριμένο θέμα, δίνει επιχειρήματα στους επικριτές της προσπάθειάς σας.

Από το Γραφείο Τύπου της Συμπολιτείας

ΣΧΟΛΙΟ Α.Ν.: Τουλάχιστον εκεί ρουσφετολογούν χωρίς να δίνουν και πεντέμιση χιλιάρικα τον μήνα για να έχουν ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου