Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΙΔΑΣ: ΠΡΩΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

 Μετά από ένα μήνα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα πρώτα δειλά, έστω . συμπεράσματα νομίζω ότι έχουν βγει.

Σίγουρα έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση σαφώς κεντροαριστερών ενεργειών και αριστερών προθέσεων.

Αυτό είναι το λεγόμενο και μεταβατικό στάδιο που επιτρέπει την σταδιακή και ασφαλή μετάβαση από την λαίλαπα του μνημονίου και της φτωχοποίησης του λαού σε πιο απάνεμα νερά με τελικό στόχο την πλήρη απεμπλοκή.

Δύσκολο φίλοι μου το εγχείρημα και υψηλού ρίσκου.

Βέβαια από την άλλη αν δεν σπάσεις αυγά ομελέτα δεν τρως, όπως εύστοχα λέει και ο λαός μας, αλλά δεν παύει να υπάρχει η εν δυνάμει δυσκολία που προαναφέραμε.

Ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα και ίσως το βασικότερο που αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό της ρευστότητας.

Ο Ντράγκι τυπώνει αβέρτα χρήμα στην Φρανκφούρτη αυτήν την περίοδο αλλά το μοιράζει επιλεκτικά και κατόπιν υποδείξεων του Βερολίνου.

Αυτό σημαίνει ότι με πρόσχημα τις λεγόμενες μεταρρυθμίσεις και το επαχθές χρέος οι τοκογλύφοι - δανειστές ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι για να υπάρξει χρήμα πρέπει να εφαρμόσει μέτρα που αντιβαίνουν και στο πρόγραμμα της αλλά και στις ανάγκες του ελληνικού λαού.

Τα πρώτα νομοσχέδια που θα κατατεθούν αυτή την εβδομάδα προς ψήφιση δίνουν και έναν τόνο προς τα που θελει να πάει η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση και είναι προς την πολλή θετική κατεύθυνση.

Τι θα γίνει όμως με το θέμα της ρευστότητας και πως μπορεί η κυβέρνηση να ενεργοποιήσει το plan b ?

Η παράλληλη κυκλοφορία στο εσωτερικό εθνικού νομίσματος για ένα εύλογο χρονικό διάστημα είναι νομίζω ΑΚΡΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ενέργεια την στιγμή κατά την οποία η μαφία της ΕΚΤ αλλά και του Βερολίνου βάλει το μαχαίρι στον λαιμό.

¨Εχουμε ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ σαν μέλος της ΟΝΕ σε περίπτωση τυπώματος χρήματος να πάρουμε το ανάλογο μερίδιο.

Το δικαίωμά μας αυτό απορέει από την συνθήκη της νομισματικής ένωσης και δεν θα πρέπει να το απεμπολίσουμε!

Ειναι πολυ σημαντικό αυτό και είναι ΟΡΟΣ εκ των ων ουκ άνευ για την παραμονή μας στην ευρωζώνη...

Βέβαια δεν σας κρύβω ότι είμαι πολυ απαισιόδοξος από τις προθέσεις των δανειστών τοκογλύφων και για τον λόγο αυτό προτείνω να υπάρχει στο συρτάρι και το λεγόμενο plan b .

Η απαισιοδοξία μου μεγαλώνει βλέποντας τον, υποτίθεται, ήπιο και λογικό Ντραγκι να εκνευρίζεται και να ξεφεύγει με τραμπούκικο τρόπο όταν τον στρ'ιμωξε Ο Μαριάς σχετικά με την επαναγορά των ομολόγων στην τρέχουσα τιμή τους και όχι στην ονομαστική τους.

Οι επόμενες μέρες θα δείξουν πολλά για τις πραγματικές προθέσεις ΟΛΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου