Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΣΗΜΑΝΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤO ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ ΔΙΠΛΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΦΡΑΓΚΟΚΛΗΣΙΑΣ



Αξιότιμοι κύριοι,

Ο ΟΑΣΑ άμεσα τον περασμένο Νοέμβριο 2014 είχε απαντήσει σε πρόταση επέκτασης της γραμμής 402 μέχρι τον ΣΣ του προαστιακού της Λ. Πεντέλης,   ότι αυτό είναι επικίνδυνο να υλοποιηθεί εξαιτίας των γεωμετρικών χαρακτηριστικών χάραξης του νέου τμήματος από οδό ΚΟΡΥΤΣΑΣ έως Λ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ με τις μικρές ακτίνες καμπυλότητας και των μεγάλων διαστάσεων των λεωφορείων.

Κάποιοι όμως εκ των οδηγών της εταιρείας (όπως και άλλοι ) έχουν διαφορετική άποψη, αγνοούν τη σχετική σήμανση και διασχίζουν το υπόψη τμήμα άλλοι με μικρή ταχύτητα και άλλοι προφανώς με περισσότερες ικανότητες με ταχύτητες που θα ζήλευε και οδηγός αγωνιστικού δικύκλου !!!.  

Τον Ιανουάριο 2015 λεωφορείο της εταιρείας (ένα από τα κυριολεκτικά δεκάδες ιδιωτικά, τουριστικά , σχολικά που καθημερινά όλο το 24ωρο) φωτογραφήθηκε να διασχίζει με μικρή ταχύτητα και περιπετειώδη τρόπο το νέο τμήμα και στη συνέχεια να στρίβει στην παραρεμάτια οδό ΚΟΡΥΤΣΑΣ !!!

Σήμερα (09-03-2015 /22:10’ ) παραβιάζοντας τη σχετική σήμανση και με μεγάλη ταχύτητα ( >30 km/h)  διέσχισε το νέο τμήμα με την μειωμένη ορατότητα,  με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για τους  αμέριμνα από την αντίθετη κατεύθυνση  ερχόμενους  για την απροσδόκητη συνάντηση !!! .  

Οι αρμόδιοι για τις ρυθμίσεις κυκλοφορίας των 2  δήμων έχουν να πουν ή καλλίτερα να πράξουν κάτι ουσιαστικό  (πχ  μονοδρόμηση του νέου τμήματος και άνοιγμα του εγκαταλελειμμένου στην περιοχή του Αμαρουσίου, πρώτιστα για λόγους ασφάλειας και  δευτερευόντως για αποφόρτιση της παραρεμάτιας οδού ΚΟΡΥΤΣΑΣ ) ή θα πρέπει να περιμένουμε κάποιο σοβαρό δυστύχημα σ΄αυτό για να αρχίσουν να το σκέπτονται.  

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο ατύχημα με υλικές ζημίες είχε σημειωθεί την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του νέου τμήματος.

Με εκτίμηση
Παναγιώτης Α. Πάντος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου