Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 14 Απριλίου 2015

1η/2015 Συνεδρίαση Δ.Σ Συλλόγου προστασίας ρεματιάς Πεντέλης Χαλανδρίου για το 2015 και αυτοψία στο νέο τμήμα της οδού ΦΡΑΓΚΟΚΛΗΣΙΑΣ

Προ ημερησίας διατάξεως" συζητήθηκε κατόπιν και του αιτήματος του Συλλόγου των κατοίκων Πολυδρόσου, η λειτουργία της πρόσφατα διανοιχθείσας οδού Φραγκοκκλησιάς.


Παρόντες για τη συζήτηση αυτή ο πρόεδρος του συλλόγου των κατοίκων του Πολυδρόσου κ. Καπρινιώτης και το μέλος (και των δύο συλλόγων) και εμβριθής μελετητής του πεδίου κ. Πάντος.

Σε συνέχεια των διαμαρτυριών και των προτάσεων που ακούσαμε στη συνεδρίασή μας του Ιανουαρίου μέλη του ΔΣ βρεθήκαμε επιτόπου για να πιστοποιήσουμε όσα ακούσαμε, αλλά και να ακούσουμε κάποιους ακόμη ενδιαφερόμενους. Στην πρόσκληση μας για περαιτέρω ενημέρωση ανταποκρίθηκε στέλεχος της παράταξης "Ανοικτή Πόλη" των Βριλησσίων και ενεργοί περί τα κοινά πολίτες.

Κέλλη Δάνου, Ειρήνη Κατσιμπόκη, Γιάννης Κυριακίδης, Ματρώνη Δικαιάκου συναντηθήκαμε στο "νέο" επίμαχο τμήμα της οδού Φραγκοκκλησιάς, όπου είδαμε ιδίοις όμμασι τα καταγγελλόμενα, αλλά και άλλα πολλά...



...για την ακρίβεια, στην α' ζώνη, αυτή που προστατεύεται από το προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε το 1995 ειδικά για τη ρεματιά μας, για να διασώσει το μοναδικό του οικοσύστημα.

Απορώντας με την εκ κατασκευής έλλειψη ασφάλειας...


Το περίφημο "s" Είδαμε πολλά αυτοκίνητα να μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα, ακριβώς σ' αυτό το σημείο.


Καλό αλλά λίγο οι λωρίδες για τους πεζούς και τους ποδηλάτες. Η δε γειτνίαση μάλλον επικίνδυνη


Άλλο ένα σημείο -από τα πολλά δυστυχώς- όπου λείπει το παραρεμάτιο μονοπάτι που προβλέπεται από το προεδρικό διάταγμα. Γενικώς ο πεζός είναι "άτυχος" και εδώ, αφού ούτε μονοπάτι έχει, αλλά ούτε πεζοδρόμιο...

Ένα σημείο που θα έπρεπε να ήταν φυτεμένο... Στο βάθος παρατημένος σωρός πλακών (προορίζονταν για πλακόστρωση του πεζοδρομίου μάθαμε)

 
Η οδός που κάποτε "Έβγαζε" στην Λεωφόρο Πεντέλης. Εδώ και χρόνια κλεισμένη με πρωτοβουλία των περιοίκων. Μια πολυκατοικία που χτίστηκε ακριβώς δίπλα (διακρίνεται η μάντρα της) τη καταδίκασε σε αχρησία και αχρηστεία...


Η άλλη "είσοδος" του δρόμου


Αριστερά η Αττική οδός. Κάπου εδώ θα έπρεπε να περνάει ο παράλληλος, εναλλακτικός δρόμος, όπως συμβαίνει με την αντίθετη κατεύθυνση άλλωστε. Η πολυκατοικία που έθεσε εκτός χρήσης τον δρόμο που άλλοτε οδηγούσε στην Πεντέλης, μάλλον έχει κάτι να πει.

(Το Δ.Σ. του συλλόγου ρεματιάς και ο γραμματέας του συλλόγου Πολυδρόσου κ. Β. Χατζηαθανασιάδης)



Το πάρκο που άρχισε να κατασκευάζει η Αττική Οδός στην πλευρά του αποψιλωμένου σημείου, αλλά κυριολεκτικά "άφησε στα μπετά" !!!

Π. ΠΑΝΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου