Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΑΥΡΟΓΕΝΗ - Ο "ΚΑΝΝΙΒΑΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΑ"

Βάλαμε αράχνη -  αμετροεπές μεν, αλλά είμαστε περήφανοι που έχουμε αυτό το υλικό  αφού έχουμε δουλέψει αρκετές ώρες εθελοντικά για να το διασώσουμε - και αφού δεν βρήκαμε το σκίτσο GOOGLάροντας, θεωρήσαμε ότι υπάρχει πιθανότητα να έχουμε και την τιμή να είμαστε οι πρώτοι που το σηκώνουμε στο διαδίκτυο, που τότε βέβαια δεν υπήρχε.

Πρόκειται για ένα ιστορικό σκίτσο από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ της 23ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1975 που συνόδευε ρεπορτάζ από την ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΕΑΤ ΕΣΑ.






Το σκίτσο αυτό αφορά "σπαρταριστό"  περιστατικό μέσα στην δίκη των βασανιστών.

Σπαρταριστό βέβαια για εμάς, μετά από 40 χρόνια.

Αν το σκεφτείτε στην ώρα που συνέβαινε και με το φορτίο που κουβαλούσαν οι πρωταγωνιστές του, καλύτερα να μην το σκεφτείτε...........

(Έχω υποσχεθεί στον Διονύση, ότι αυτό το υλικό δεν θα χρησιμοποιηθεί ποτέ με υποκριτική σοβαροφάνεια, αυτό επιθυμεί,  γι' αυτό το έδωσε άλλωστε στην  Πλατεία και όχι σε τίποτα "σοβαρούς", οπότε σταματάω εδώ τα .... συγκινητικά).

Στην επόμενη ανάρτηση θα αναφερθούμε στο περιστατικό, για να μαθαίνουν και να προβληματίζονται οι νεώτεροι.
(Για τους παλιότερους που "θα θυμηθούν" δεν μας πολυνοιάζει για να είμαστε ειλικρινείς, αφού είναι τόσο κολλημένοι στα στερότυπά τους που έτσι και αλλιώς δεν προβληματίζονται με τίποτα).

ΥΓ: Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον - ΠΡΩΤΑ ΜΕΣΑ ΣΟΥ" 
Για την παράφραση του Λάδη: ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου