Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑΜΒΟΣ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΟΥΣ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

 

Μπράβο στους κατοίκους του κέντρου για την χθεσινή παρουσία τους στην  συζήτηση που οργάνωσε ο δήμος.
¨Ηταν και μαζική και αποφασιστική με αποτέλεσμα να βγουν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα και να μπουν αρκετοί "παραστρατημένοι" στην θέση τους (θα τα πούμε αναλυτικά).

Ήταν η ΠΡΩΤΗ τέτοια εκδήλωση που οργάνωσε Ο ΔΗΜΟΣ και όχι "ο Δήμαρχος και η Αντίσταση για του Πολίτες" (έχει μεγάλη σημασία το ποιος καλεί και εχθές την πρόσκληση υπέγραφε Ο ΔΗΜΟΣ), με αποτέλεσμα να είναι η ΠΡΩΤΗ πραγματικά δημοκρατική συζήτηση για ένα από τα μεγαλύτερα - αν όχι το μεγαλύτερο - πρόβλημα του Χαλανδρίου: Αυτό του εξοβελισμού των κατοίκων του κέντρου από τα σπίτια τους που έχουν καταντήσει ανυπόφορα από την ασυδοσία στην λειτουργία των νυχτομάγαζων που κατέκλυσαν τα τελευταία χρόνια το Χαλάνδρι.

Έχουμε καταγράψει ολόκληρη την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που έγινε - ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ, που θα ανεβάσουμε μέσα στις επόμενες μέρες στο blog γιατί πρέπει να το ακούσουν όλοι όσοι μιλούν ή γράφουν για το Χαλάνδρι και πανηγυρίζουν στα lifestyle περιοδικά που έγινε το χωριό μας  .... SALT LAKE CITY (οι πληρωμένοι κοντυλοφόροι των συμφερόντων που μετέτραψαν το κέντρο μιας πόλης σε ΓΚΑΖΙ).

Να ακούσουν την απόγνωση και το δράμα ανθρώπων που ζουν στα σπίτια που τους άφησαν οι πατεράδες τους ή επένδυσαν τα όνειρά τους σε ένα διαμέρισμα στην Σωκράτους, την Καραολή, την Χαϊμαντά, την Καλογρέζης, την Γυφτοπούλου (κ.α).
Παλιούς Χαλανδραίους που ήταν εδώ, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εδώ και τώρα έχουν κυριολεκτικά ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ και αντιμετωπίζονται από τους "συνεργάσιμους" (κατά Γερολύματο ) ιδιοκτήτες των ΚΥΕ με ειρωνεία και χλεύη, όταν τους ζητούν να τηρήσουν το νόμο και να κλείσουν τα τέλια τους που τα βροντάνε μέχρι τις 4 το πρωί.
 "ΠΟΥΛΑ ΤΟ ΚΑΙ ΦΥΓΕ" είναι η απάντηση, ενώ όπως οι ίδιοι οι κάτοικοι κατήγγειλαν "καλούν την αστυνομία η οποία δεν πηγαίνει καν".

Να ακούσουν δάσκαλο του 1ου δημοτικού σχολείου να λέει ότι δεν μπορεί να μεταφέρει τους μαθητές από την Καραολή μέχρι τον Αη Νικόλα να εκκλησιαστούν μέσα από το δίκτυο των (υποτιθέμενων) πεζοδρόμων.

Να ακούσουν πώς οι "συνεργάσιμοι" ΞΗΛΩΣΑΝ ΤΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ για να μην χαλάει το απαραίτητο για την λειτουργία τους σκοτάδι.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΟ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!

ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΥΕ.

Η συζήτηση εξελίχθηκε σε πανολεθρίαμβο για όσους επιχείρησαν να περιορίσουν τις απαιτήσεις των συνδημοτών μας για παρεμβάσεις αντιστροφής της κατάστασης από τον δήμο  σε ζωγραφικές μεγάλων επιφανειών, καθορισμό δίμετρων ζωνών στους πεζόδρομου και απόπειρα μεταφοράς ευθυνών με το γνωστό επιχείρημα της παραίτησης το  "ο δήμος δεν μπορεί, φταίει η αστυνομία, το κράτος και ο κακός μας ο καιρός."

Η συζήτηση εξελίχθηκε όμως σε καθαρή πανωλεθρία για τον παρευρισκόμενο πρώην δήμαρχο Γ. Κουράση και τον Γ. Λαδόπουλο τους οποίους οι κάτοικοι έκραξαν μες τα μούτρα τους ως υπεύθυνους για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. (θα τα ακούσετε με τα αυτιά σας - μην λέτε ότι τα λέμε εμείς που είμαστε κακορίζικοι).

Μετά την συζήτηση ο Δήμαρχος Σίμος Ρούσσος και η Γιάννα Αθανασάτου (δικηγόρος, δημοτική σύμβουλος- ηγετικό στέλεχος της διοίκησης που ασχολείται με το θέμα) έκαναν δημόσια αποδεκτή την πρόταση της δημοτικής κίνησης ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ (Νταβίας) για άμεση απόφαση ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΝΕΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για χρονικό διάστημα ικανό να μελετηθεί και να θεσμοθετηθεί μια ολοκληρωμένη κανονιστική διάταξη λειτουργίας του κέντρου, μια διάταξη που θα συνδυάζει την επιστημονική τεκμηρίωση με την κοινωνική συναίνεση. (6 μήνες ή 1 χρόνος) παίρνοντας σαφή απόσταση από την εισήγηση Γερολυμάτου για κανονιστική - Χάρυ Πόττερ που θα ήταν έτοιμη σε .... ένα μήνα.

Ο δήμαρχος βέβαια δεν είχε το θάρρος και την πολιτική ντομπροσύνη να εκφωνήσει την αποδοχή της πρότασης, ονοματίζοντάς την ΩΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, είπε "αποδεχόμαστε και θα εξετάσουμε την πρόταση που ακούστηκε" - από το υπερπέραν - αλλά αυτό είναι το λιγότερο.

Μένει να δούμε αν θα το υλοποιήσει κιόλας διότι είναι μάλλον ευδιάκριτες πλέον οι δύο γραμμές στην ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ (όσο και να προσπαθούν να τις κρύψουν. Πάντως ο δήμαρχος - αν όντος υπάρχουν δύο γραμμές, όπως εμείς εκτιμούμε - είναι στην σωστή πλευρά).

Είμαστε όμως ανήσυχοι γιατί ακούστηκε ότι την Δευτέρα έχει προγραμματιστεί νέα (η νιοστή) αντίστοιχη συνάντηση  λέει με τους καταστηματάρχες και τους εργαζόμενους στα ΚΥΕ για να συζητήσουν αυτά που συζητήθηκαν εχθές με τους κατοίκους (για να τα εγκρίνουν άραγε; Τι είναι; Το Brussels Group;) (ΘΑ ΠΑΜΕ)

Η χθεσινή συζήτηση πήγε πολύ καλά.

ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου