Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Θέλει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τους Ρομά Χαλανδρίου στο όρος Πατέρας;

Εκδικάστηκαν την Τρίτη 21/4/2015 στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι τρεις προσφυγές των Δήμων Μεγαρέων, Μάνδρας – Ειδυλλίας και των Ρομά Χαλανδρίου, κατά της απόφασης του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για τη μετεγκατάσταση των Ρομά Χαλανδρίου στο Όρος Πατέρας.
Η εισηγήτρια δικαστής έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υπόθεση τόσο κατά την εκδίκασή της σήμερα όσο και κατά την εξέταση του ζητήματος τις προηγούμενες ημέρες, κάτι που διαπιστώνουν και οι δικηγόροι των δήμων. Ιδιαίτερη εντύπωση όμως προκάλεσε η επιμονή του νομικού συμβούλου του κράτους (για λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών) υπέρ της πολιτικής απόφασης για μετεγκατάσταση των Ρομά Χαλανδρίου στην πρώην Αμερικάνικη Βάση στα όρια των Δήμων Μεγαρέων και Μάνδρας Ειδυλλίας, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να ακυρώσει τα επιχειρήματα των τριών πλευρών.
Φαίνεται πως παρά την αλλαγή της κυβέρνησης και παρά τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά, που καταδίκαζαν την απόφαση για τη μετεγκατάσταση των Ρομά Χαλανδρίου, η κυβερνητική γραμμή παραμένει υπέρ της μετεγκατάστασης στο Όρος Πατέρας, χωρίς όμως να αποκλείεται το ενδεχόμενο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να μην ήταν ενήμερη για το θέμα. Για το λόγο αυτό ήδη ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης έχει ζητήσει να συναντηθεί με τον κ. Βούτση.
Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά την εξέταση και των υποβληθέντων υπομνημάτων αναμένεται να εκδοθεί εντός του Ιουνίου. Να σημειώσουμε πως ο Δήμος Μεγαρέων αναφέρθηκε και στην σημερινή άσχημη κατάσταση της περιοχής που προβλέπεται να μετεγκατασταθούν οι Ρομά Χαλανδρίου, όπου οι υποτιθέμενοι οικίσκοι που προορίζονται για να φιλοξενήσουν ανθρώπους ειναι σχεδόν κατεστραμμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου