Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης Δουλεύουμε για την αυγή μίας άλλης Αττικής












Σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (Πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών Α. Ωνάσης) με τίτλο "Greece strikes back" μετείχε την Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015, η Περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου. Στην ομιλία της, με τίτλο "The Dawn of another Attica" (που ήταν εμπνευσμένος από το γνωστό ποίημα του Π.Σέλεϊ "Hellas"), η Περιφερειάρχης τόνισε μεταξύ άλλων:

  •  Η Αττική είναι εξαιρετική. Είναι εξαιρετική λόγω του ρόλου που παίζει σήμερα. Είναι εξαιρετική χάρη στην ιστορική της παράδοση. Και δεν είναι σύμπτωση το γεγονός ότι τόσοι κλασσικοί συγγραφείς αναφέρονται στην Αττική και στο ρόλο της κατά την επανάσταση για την ανεξαρτησία κατά της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Η Αττική είχε και συνεχίζει να παίζει ρόλο - κλειδί για την πολιτική και κοινωνική εξέλιξη της Ελλάδας, από το ξεκίνημα της σύγχρονης ιστορίας της. Βέβαια, στην εποχή τους, ο Λόρδος Βύρωνας και ο Πέρσι Σέλεϊ είχαν στο νου τους μια πολύ διαφορετική Αττική. Την Αττική - φρούριο κατά του στρατού της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Την Αττική του πολέμου και της θυσίας για τον εθνικό σκοπό. Σήμερα η Αττική δεν βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση ενάντια σε κάποιον εξωτερικό εχθρό. Αλλά αγωνίζεται κατά των σοβαρών συνεπειών της κρίσης.

  • Για αυτό, και η νέα Περιφερειακή Αρχή είναι μια Αρχή του λαού, από το λαό, για το λαό. Γιατί γνωρίζουμε καλά ότι χωρίς την υποστήριξη του λαού, είναι αδύνατο να αλλάξουν τα πράγματα. Η αλλαγή και η ανανέωση είναι σημαντικά λόγω των σημερινών συνθηκών και των πιεστικών αναγκών των πολιτών της Περιφέρειάς μας. "Οι νέες συνθήκες υπό τις οποίες βρισκόμαστε απαιτούν νέες λέξεις, νέες φράσεις και τη μεταφορά των νέων λέξεων σε νέα αντικείμενα" τόνιζε ο Τόμας Τζέφερσον και τα λόγια του εκφράζουν πράγματι την αλήθεια στην περίπτωσή μας.
  • Από τον Σεπτέμβριο που αναλάβαμε τη διοίκηση, ξεκινήσαμε την υλοποίηση του προγράμματός μας, της δέσμευσής μας να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά, σε τρία επίπεδα: πρώτον, να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση, δεύτερον, να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, όπου οι αγορές δεν θα υπαγορεύουν τη θέλησή τους στην κυβέρνηση. Και τρίτον, να προχωρήσουμε στην αλλαγή του υποδείγματος εξουσίας, αποκαθιστώντας την αξιοπιστία της πολιτικής.
  •  Έχουμε τη βούληση να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία των πολιτικών παραμένοντας πιστοί στις δεσμεύσεις μας. Πιστεύω ότι ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο έθεσε ορθά το θέμα: "Να μιλήσουμε για τα βασικά για τα οποία ήλθαμε εδώ να κάνουμε, να μιλήσουμε με αποφασιστικό τρόπο, και μετά να οργανώσουμε τους πολίτες έτσι ώστε να δράσουν ανάλογα στο πλαίσιο αυτό. Αυτό είναι η αλλαγή υποδείγματος εξουσίας".
  •  Μια αποτυχία μας θα ανοίξει το δρόμο στην ιδεολογία του μίσους, στην ιδεολογία του ναζισμού που εκπροσωπείται από το 2012 στη Βουλή από τη Χρυσή Αυγή.
  • Σήμερα ο στρατός της Δημοκρατίας αριθμεί πολύ περισσότερους στρατιώτες. Το καθήκον μας είναι να δράσουμε με αξιόπιστο, ολοκληρωμένο και συνεπή τρόπο, προκειμένου να κάνουμε την Αυγή μίας άλλης Αττικής απτή πραγματικότητα για κάθε πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου