Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Το Θέατρο της Ρεματιάς θα λειτουργήσει αυτό το καλοκαίρι

 

Σχετικά με τον εμπρησμό στις 18/5/15 που είχε σαν αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του Θεάτρου της Ρεματιάς οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι:

Πρόκειται για εμπρηστική ενέργεια που είχε σαν στόχο το Θέατρο, αφού ουσιαστικά ξεκίνησε από τις κερκίδες και επεκτάθηκε κατόπιν στα γύρω δένδρα. Η περίπτωση ατυχήματος αποκλείεται αφού τις προηγούμενες ημέρες είχε προηγηθεί καθαρισμός του χώρου, κυρίως κάτω από τις κερκίδες, αφού άλλωστε είχαν προγραμματιστεί για την επόμενη ημέρα εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των φθαρμένων υλικών στις εγκαταστάσεις του Θεάτρου.

Οι εγκαταστάσεις πυρόσβεσης λειτούργησαν ικανοποιητικά όπως και το προσωπικό των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου που έσπευσε άμεσα στην περιοχή και κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες σε συνεργασία με τους  άνδρες της Πυροσβεστικής και δεκάδες εθελοντές, προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά για την προσφορά τους.

Το Θέατρο της Ρεματιάς δεν είναι τα 582 καθίσματά του, οι ηλεκτρολογικές του εγκαταστάσεις ή οι υπόλοιπες βασικές του υποδομές που   καταστράφηκαν. Είναι η ιστορική του πορεία, οι δεκάδες πολιτιστικές δράσεις κάθε χρόνο, είναι το καμάρι των ανθρώπων του πολιτισμού που το πλαισίωσαν αλλά και όλων των Χαλανδραίων που αγαπούν αυτή την πόλη.

Το Θέατρο της Ρεματιάς θα φτιαχτεί και θα λειτουργήσει κανονικά σε πείσμα εκείνων των συμφερόντων που απεργάζονται την καταστροφή του. Πρακτικές μαφίας στην πόλη δεν θα περάσουν.

Ήδη από σήμερα ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού του Θεάτρου από τις υπηρεσίες του Δήμου μας ενόψει της ανακατασκευής του.

Ευχαριστούμε όλους τους πολίτες, τους καλλιτέχνες και τους φορείς που από χθες εκδηλώνουν τη συμπαράστασή τους και τη διάθεσή τους να βοηθήσουν την προσπάθεια αναδημιουργίας του θεάτρου.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου