Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΛΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ



 1. Πριν σβήσει η φωτιά θα είχαν καταγγείλει "τα κυκλώματα, τα οποία ανέχεται και προστατεύει η διοίκηση του δήμου στην πόλη και τα οποία ενθαρρύνθηκαν από όσους είναι στον δήμο για να σιτίζονται από το δημόσιο χρήμα και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η πολιτική τους καριέρα, να  βάλουν την φωτιά", κατονομάζοντας την διοίκηση του δήμου και "όλους όσους διοίκησαν" ως ηθικούς αυτουργούς του εμπρησμού - όπως έκαναν στην φωτιά του 1998.

2. Θα κατήγγειλαν την πρόσληψη των διμηνιτών πυροπροστασίας ως παράνομη, ρουσφετολογική και την διοίκηση του δήμου που προχώρησε σε αυτές ως "κυβερνητικό ενεργούμενο που - υλοποιώντας τις επιταγές της κυβέρνησης, της ευρωπαϊκής ένωσης, του ΝΑΤΟ - προχωρούν σε χρησιμοποίηση ελαστικών σχέσεων εργασίας στην αυτοδιοίκηση αντί να πάρουν μόνιμο προσωπικό".
Θα έκαναν ενδεχομένως και προσφυγή στον επίτροπο για να μην εγκρίνει τις πληρωμές των διμηνιτών, αφού δεν φύλαγαν καλά την ρεματιά και πήρε φωτιά και για να απολυθούν αφού δεν τηρήθηκε η διαδικασία ΑΣΕΠ, μπλοκάροντας τον δήμο για κάνα - δυο μήνες.

3. Θα ζητούσαν από τον επίτροπο να μην εγκριθεί η δαπάνη για τα ανταλλακτικά των κρουνών πυροπροστασίας που αφαιρέθηκαν πριν τον εμπρησμό, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, αμφισβητώντας την ειλικρίνειά του και τον λόγο του, που βεβαιώνει ότι πριν μια βδομάδα τα είχε αντικαταστήσει η υπηρεσία του υπονοώντας ... μαϊμού τιμολόγιο.

4. Θα ζητούσε την ποινική δίωξη των αρμοδίων (αντιδημάρχου, δημάρχου) που τους "έκατσε¨ο εμπρησμός ως υπεύθυνους ελλιπούς φροντίδας της ρεματιάς.

5. Θα αρνούνταν να αναλάβει συνευθύνη για τις δαπάνες ανακατασκευής του θεάτρου με διαδικασίες κατεπείγοντος καταγγέλλοντας διασπάθιση του δημόσιου χρήματος  και έλλειμμα διαφάνειας και διαγωνιστικών διαδικασιών.
Πιθανότητα θα προσέφευγαν κατά της νομιμότητας της απόφασης ανάθεσης της οικονομικής επιτροπής καθυστερώντας τις εργασίες κατά δύο - τρεις μήνες.

6. Θα ζητούσαν περιβαλλοντική και αρχιτεκτονική  μελέτη για την φύτεση των δένδρων στο καμμένο τμήμα, ώστε να διασσφαλιστεί η βιωσιμότητα όλων των νεοφυτεμένων δέντρων και να πιστοποιηθεί αρμοδίως η μη αλλοίωση του οικοσυστήματος της ρεματιάς.

7. Θα ζητούσαν να ελεχθεί δευτεροβάθμια η νομιμότητα της υπόδειξης του δασαρχείου να κοπούν τα τρία πεύκα - την οποία ένας γεωπόνος θα είχε αμφισβητήσει -  καθυστερώντας τις εργασίες κάνα εξάμηνο.
Μάλιστα θα ζητούσαν την παραίτηση του αρμόδιοιυ αντιδημάρχου που έκοψε τα δέντρα χωρίς απόφαση του δημοτικού συμβουλίου άρα είναι καταστροφέας του δάσους.

8. Θα κατήγγειλαν την διοίκηση γιατί αντί να κάνει τις εργασίες αποκατάστασης του θεάτρου με αυτεπιστασία και μελέτη και επίβλεψη της υπηρεσίας, ενοικίασαν την εξέδρα από - άκουσον, άκουσον - ιδιωτική εταιρία, της οποίας τα συνεργία μάλιστα πάτησαν τον ιερό χώρο του θεάτρου και κάνουν τις εργασίες.

9. Θα καλούσαν τους πολίτες σε πορεία στο κέντρο της πόλης κατά του δήμου και της κυβέρνησης που  ολιγώρησαν στα θέματα προστασίας της ρεματιάς.ΜΕ ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΑ.

ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ (γιατί ξέραν ότι όποιος το σκεφτεί θα γίνει το ΤΡΟΛ της Πλατείας για το επόμενο εξάμηνο).

ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΤΙ ΟΥΔΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ (τώρα ή σε τρία χρόνια) γνωρίζοντας ότι έκαναν ό,τι μπορούσαν και δεν αμφισβητούμε τις ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ τους αλλά την αποτελεσματικότητά τους.

ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΒΟΛΟΔΕΡΝΕΙ ΣΤΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΥΠΕΡΒΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΜΕ ΝΟΜΙΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, ΒΑΣΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚ¨Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ.

ΤΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΕΚΕΙ, ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΗ (καιρού επιτρέποντος).


ΥΓ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου