Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Το δημοτικό συμβούλιο - ΟΜΟΦΩΝΑ - δέχτηκε πρόταση ψηφίσματος του κ.  Κ. Αγγελή (παρατ. Κουράση) συνεπικουρούμενη από τον - αρμενικής καταγωγής - σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Γ. Αξανιάν για την γενοκτονία των Αρμενίων.

Το δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου είχε έναν πρόσθετο (πέρα των αυτονόητων) λόγο να ασχοληθεί με το θέμα αφού στο Χαλάνδρι φιλοξενείται η Αρμενική Πρεσβεία.

Περιμέναμε μέχρι σήμερα, 6 μέρες μετά το δημοτικό συμβούλιο, να αναρτηθεί το ΤΕΛΙΚΟ κείμενο του ομόφωνου ψηφίσματος στο site του δήμου για να το αναρτήσουμε και εμείς αλλά .... δεν ....

Έτσι αντιγράφουμε το κείμενο που έστειλε ο Κ. Αγγελής - επιλεκτικά και αυτός - στο ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ, το οποίο κείμενο όμως - όπως ο ίδιος αναφέρει δεν είναι το τελικά συμφωνημένο στο Δ.Σ. κείμενο αλλά η δική του πρόταση η οποία συμπληρώθηκε - πού άραγε - από τον Γ. Αξανιάν ( φοβερά πράγματα, ο καθείς το δικό του!)

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΣΕ ΕΝΑ - ΤΕΤΟΙΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ - ΘΕΜΑ;;;;

Ψήφισμα για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

«Συμπληρώνονται αυτές τις ημέρες 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε όλη την υφήλιο, εκτός της Τουρκίας, τιμώντας την επέτειο μνήμης συμβολικά στις 24 Απριλίου.
 

Πριν τον Α΄ παγκόσμιο πόλεμο, ο αρμενικός πληθυσμός της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ανερχόταν σε 2,5 εκατομμύρια περίπου. Το 1915, ως αποτέλεσμα της απέλασης και των δολοφονιών – ομαδικών εκτελέσεων, ο πληθυσμός αυτός εμφανίζεται λιγότερο από 1 εκατομμύριο. Η τουρκική κυβέρνηση αναγνωρίζει τις μαζικές δολοφονίες και τον βίαιο εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων ψυχών, τα εντάσσει προκλητικά στον εμφύλιο πόλεμο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και αρνείται κατηγορηματικά μέχρι σήμερα τον όρο Γενοκτονία.

Έχουμε την τιμή και την τύχη, ως Δήμος Χαλανδρίου, να φιλοξενούμε στα διοικητικά μας όρια την πρεσβεία της Αρμενίας. Το γεγονός αυτό μας ευαισθητοποιεί ακόμη περισσότερο, αυτές τις ημέρες μνήμης, καθώς τα γεγονότα του 1915 ακολούθησε ο ξεριζωμός του Ποντιακού Ελληνισμού αλλά και του Μικρασιατικού αργότερα, που τους περίμενε ίδια τύχη με τους Αρμένιους της Ανατολίας.

Με γνώμονα λοιπόν, την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων, τον σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας ενώνουμε τις φωνές μας, ως Δ.Σ. του Δήμου Χαλανδρίου, με όλους εκείνους που χρόνια τώρα αγωνίζονται για την αναγνώριση του όρου Γενοκτονία των Αρμενίων από τους Οθωμανούς τότε, Τούρκους σήμερα γείτονές μας.

Το παρόν ψήφισμα να διαβιβαστεί στην πρεσβεία της Αρμενίας και να δημοσιευτεί σε 2 ημερήσιες εφημερίδες».

Ο συνάδελφος δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Αλεξανιάν, με καταγωγή από την Αρμενία άλλωστε, πρόσθεσε μερικές ακόμη πινελιές στο παραπάνω κείμενο και το Δ.Σ. του Δήμου Χαλανδρίου στήριξε ομόφωνα το ψήφισμα.



ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ:

Άλλη μια λαμπρή σελίδα στην δράση του ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ και τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τα καθήκοντά του, αλλά και της "ενημέρωσης" που προσφέρει το "επίσημο" site του δήμου Χαλανδρίου στον δημότη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου