Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

ΤΟ ΟΜΟΦΩΝΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ



ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την εγκληματική ενέργεια του εμπρησμού του Θεάτρου της Ρεματιάς, ενέργεια που στρέφεται εναντίον της πόλης, της Ιστορίας και του πολιτισμού της καθώς και της Δημοκρατίας όπως τη συμβολίζει διαχρονικά το Θέατρο. 

Η στοχευμένη εμπρηστική ενέργεια της 18ης Μαΐου, η οποία κατέστρεψε τις εγκαταστάσεις του Θεάτρου, που λειτουργούσε επί 34 χρόνια και έθεσε σε κίνδυνο τον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου της πόλης μας αλλά και τις κατοικίες και τις ζωές των πολιτών, δε θα μείνει χωρίς απάντηση.

Ο σκοταδισμός δεν πρόκειται να περάσει στο Χαλάνδρι.

Το Δημοτικό Συμβούλιο με αποφασιστικότητα, μαζί με τους φορείς, συλλόγους και ενεργούς πολίτες του Χαλανδρίου θα ενεργοποιήσει κάθε δυνατότητα ανακατασκευής και επαναλειτουργίας του χώρου το ταχύτερο δυνατό, ώστε οι παραστάσεις του Φεστιβάλ Ρεματιάς να γίνουν φέτος το καλοκαίρι κανονικά και ο χώρος του Θεάτρου να παραμείνει ανάσα και χώρος ζωής, παιδείας και πολιτισμού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για να επισπευσθούν όλες οι διοικητικές, τεχνικές και νομικές πράξεις για την υλοποίηση της παραπάνω απόφασης καθώς και για την πλήρη εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος της Ρεματιάς.

Γι΄αυτό το σκοπό το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου:
1) Ζητά την πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού για τη λειτουργία και τη φύλαξη του Θεάτρου.
2) Καλεί του συλλόγους, τους φορείς και τους πολίτες την Κυριακή 24/05 να συμβάλουν στην ολοκλήρωση του καθαρισμού του χώρου του Θεάτρου και της Ρεματιάς.
3) Καλεί όλους να συμμετάσχουν στη συναυλία που θα οργανωθεί στο Θέατρο της Ρεματιάς πριν την έναρξη των εργασιών ανακατασκευής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου