Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Ντάμπλ ξανά στον Πειραιά! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ 3-1

Δύο λάθη από τον Μανώλη Μπέρτο και η ποιότητα ορισμένων παικτών του Ολυμπιακού όπως Τσόρι και Φορτούνης έφεραν το 17ο ντάμπλ στον Πειραιά.
Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 της Σκόντα Ξάνθης και μετά το πρωτάθλημα, κατέκτησε και το φετινό κύπελλο Ελλάδος.  
Η εικόνα και το σκορ του πρώτου μέρους αδικούν την Ξάνθη, που έτρωγε σίδερα, είχε τον έλεγχο και ευκαιρίες, ωστόσο μια φάση ήταν αρκετή για τον κάκιστο Ολυμπιακό για να προηγηθεί στο σκορ.
  
Οι Ακρίτες έπαιζαν με μια ταχύτητα πάνω από τον Ολυμπιακό, ο οποίος έδειξε παντελώς ασύνδετος και με την εικόνα του να μοιάζει ομάδας παλαιμάχων.
Ο Κλέϊτον έκανε ό,τι ήθελε και αναστάτωσε σε πάρα πολλές περιπτώσεις την άμυνα του Ολυμπιακού, σε συνεργασία με Σολτάνι, Βασιλακάκη και τον Μπέρτο από δεξιά που όργωνε από δεξιά. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βασιστεί σε κανέναν, με τον Φουστέρ να είναι πολύ καλά κλεισμένος και τον Τσόρι Ντομίνγκες να μην βρίσκει βοήθειες και να διώχνει πολλές φορές τη μπάλα στο πουθενά από την απελπισία του.
Στο 17’ λεπτό η Σκόντα και έχοντας κλείσει τον Ολυμπιακό στα καρέ του επί πέντε λεπτά είδε το σουτ του Μπέρτου, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κλέϊτον να κοντράρει και να καταλήγει ξανά σε κόρνερ.
Πρώτο σουτ για τους ερυθρόλευκους στο 23’ με τον Φουστέρ, η μπάλα όμως κόντραρε στον Γουάλας και έφυγε κόρνερ.
Ωραίο σουτ του Κλέϊτον στο 26’ με τον Ρομπέρτο να αποκρούει θεαματικά σε κόρνερ.
Δεύτερη φάση για τον Ολυμπιακό στο 37’ λεπτό, με απευθείας φάουλ του Τσόρι και την μπάλα να φεύγει άουτ.  
Μεγάλες φάσεις για την σε 41’ και 42’ με τον Σολτάνι πρώτα με σουτ και ύστερα με κεφαλιά από κόρνερ του Λουσέρο να μην μπορεί να νικήσει τον Ρομπέρτο.
Από κορυφαίος της Ξάνθης ο Μανώλης Μπέρτος έγινε μοιραίος, καθώς με λάθος γύρισμα με το στήθος, έδωσε ασίστ στον Χάρα που προ του Κυριακίδη έγραψε το 1-0 στο 46’ που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.  
Στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα στο 63’ ο Ντομίνγκες έκλεψε την μπάλα από τον Μπέρτο, πέρασε Γούτα και Παπαστεριανό  χόρεψε την άμυνα της Ξάνθης και με φοβερό πλασέ έγραψε το 2-0.
Το 3-0 έγραψε ο Κώστας Φορτούνης στο 80’ με φοβερή εκτέλεση φάουλ, μην αφήνοντας περιθώριο αντίδρασης στον Κυριακίδη.
Στο 87’ ο Καπετάνος ευνοήθηκε από τις κόντρες και σημείωσε το γκολ της τιμής για την Ξάνθη διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.
Στο 92’ ο Μποτία αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Καπετάνο.
Ολυμπιακός (Περέϊρα): Ρομπέρτο, Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Εντιγκά, Ντομίνγκεζ (79’ Μήτρογλου), Χάρα, Φουστέρ (65’ Φορτούνης), Μαζουακού, Σιόβας (84’ Κασάμι), Σαλίνο, Ντοσεβί    
Σκόντα Ξάνθη (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος (78’ Μπαξεβανίδης), Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Ομπόντο (79’ Βάλτερ), Βασιλακάκης, Παπαστεριανός (66’ Καπετάνος), Κλέϊτον, Γούτας, Καρυπίδης 

ΣΠΥΡΟΣ ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου