Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΝΠ

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Χαλανδρίου καταγγέλλει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης η οποία για να ικανοποιήσει τις κρατικές ταμειακές ανάγκες και να εξυπηρετήσει το κρατικό χρέος, βάζει χέρι και μάλιστα με ΠΝΠ (πρακτική που κατ’επανάληψη κατήγγειλε ως αντιπολίτευση) στα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων, περιφερειών και άλλων δημόσιων οργανισμών (νοσοκομείων, ΤΕΙ, ΑΕΙ κλπ).

Η κυβέρνηση με την απόφαση αυτή παίρνει τα λιγοστά αυτά χρήματα των σχολικών επιτροπών, του πρώην ΟΣΚ, των βρεφονηπιακών σταθμών, κλπ., βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη λειτουργία των δομών της δημόσιας παιδείας, του πολιτισμού και αθλητισμού. 
Τη στιγμή που όλα τα σχολεία βρίσκονται σε κατάσταση χρεωκοπίας και δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τα στοιχειώδη, η κυβέρνηση με την απόφασή της έρχεται να επιδεινώσει κατά πολύ την κατάσταση εις βάρους των παιδιών μας. Παράλληλα, ανοίγει διάπλατα την πόρτα της πλήρους εμπορευματοποίησης της Δημόσιας Παιδείας και των κοινωνικών δομών, αφού στα πλαίσια της αυτονομίας και της αυτοτέλειας των σχολείων καθώς και της νέας δημοσιονομικής πραγματικότητας, η παρουσία ιδιωτών χρηματοδοτών θα αποτελέσει καθημερινό φαινόμενο.

Η Ένωση Γονέων καλεί τους Συλλόγους να αντιδράσουν έντονα, συνεδριάζοντας άμεσα για να συζητήσουν το θέμα και να πάρουν πρωτοβουλίες για κοινή δράση με άλλους μαζικούς φορείς της πόλης, ώστε να σταματήσουν την εφαρμογή της απόφασης στην πράξη. 
Απαιτούμε από τον Δήμο Χαλανδρίου να μην καταθέσει ούτε ένα ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδας, διαθέτοντας τα υπάρχοντα αποθεματικά στην ικανοποίηση των αναγκών των σχολείων και των κοινωνικών δομών του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της
Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Χαλανδρίου

http://esgmhal.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου