Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ! ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ;

2 Μαΐου… η παγκόσμια ημέρα γυμνής κηπουρικής 

 

 

 












Αν υπάρχει μια ημέρα για να φυτέψετε τους σπόρους σας, αυτή είναι η δεύτερη ημέρα του Μαΐου.

Και αυτό γιατί είναι η “Παγκόσμια Ημέρα Γυμνής Κηπουρικής”, ένα ετήσιο γεγονός όπου οι άνθρωποι υποτίθεται ότι πρέπει να αφήσουν τα ρούχα τους στα συρτάρια τους και να βγουν στους κήπους ως νέοι Αδάμ και Εύα.


Η ημέρα αυτή γιορτάζεται παραδοσιακά το πρώτο Σάββατο του Μαΐου, και για 10ο έτος. Το σλόγκαν της ημέρας είναι “γδυθείτε και ασχοληθείτε με τους κήπους του κόσμου – ανεξάρτητα από το μέγεθος τους – δημόσιους ή ιδιωτικούς”

Οι εμπνευστές αυτής της ημέρας είναι οι Mark Storey και Jacob Gabriel και όπως λένε … η γυμνή κηπουρική δεν μας δίνει μόνο χαρά, μας θυμίζει πως ήμαστε μέρος αυτού του πλανήτη και μας φέρνει πολύ πιο κοντά στην φύση.

Όλα ξεκίνησαν στο Σιάτλ, της Ουάσιγκτον (Σ.Σ για όποιον αναρωτιόνταν δηλαδή σε ποια χώρα θα γινόταν αυτό), αλλά η ημέρα πλέον γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο. 

Μάλιστα στην Αγγλία έχει δημιουργηθεί το ‘Hulme Community Garden Centre’ αποκλειστικά για άτομα που τους αρέσει να παίζουν με το σκαλιστήρι και το ποτιστηράκι τους.




 
Η είδηση είναι από το all weird stories αλλά δεν την είδαμε εχθές για να σε ενημερώσουμε έγκαιρα αναγνώστη μου να ξεβρακωθείς και να πας  για .... σκάλισμα.
ΣΟΡΥ! ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ!

(Εμείς πάντως πάμε για ψάρεμα  σε αντίστοιχες περιπτώσεις, όπου δεν έχουμε καλύτερο λόγο για να ξεβρακωθούμε)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου