Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Γ. ΠΑΠΙΔΑΣ: ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ

 Haris Papas

Αγαπητοί φίλοι γεια σας.

Έρχομαι σήμερα και μετά από 3 και πλέον μήνες κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να καταθέσω κάποιες σκέψεις - επισημάνσεις για την διαμορφούμενη κκατάσταση.

Το παιχνίδι είναι στημένο και απ την φύση του χαμένο όπως λέει και ο ποιητής....


Οι παγκοσμιοποιητές έχουν πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις και όσοι τρέφουν αυταπάτες θα πέσουν οικτρά στο κενό.


Το παγκόσμιο κεφάλαιο πριν από μερικές δεκαετίες αποφάσισε να μετακινήσει την παραγωγή του στις χώρες της Ασίας [Κίνα, Ινδία κλπ].


Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την συσσώρευση πλούτου σε αυτές τις χώρες με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν συνθήκες κρίσης και ανεργίας στις χώρες της δύσης με ό,τι αυτό συνεπάγεται.


Από την άλλη η ενδυνάμωση των χωρών αυτών είχε σαν αποτέλεσμα οι ηγεσίες τους να δημιουργήσουν μαζί με την ΡΩΣΙΑ την ΒΡΑΖΙΛΙΑ και την Ν. ΑΦΡΙΚΉ τον  συνασπισμό των ΒRICS από τα αρχικά των προαναφερθέντων χωρών σαν ένα είδος αντίβαρου στο δυτικό ΔΝΤ, νοθεύοντας έτσι το σχέδιο της παγκοσμιοποίησης που με τόση επιμέλεια απεργάζονταν τα επιτελεία ΗΠΑ και ΕΕ τόσα χρόνια...

Το σχέδιο τους λοιπόν είναι απλό.


Μέσα από συνθήκες ανεργίας, πείνας και εξαθλίωσης των λαών της ΕΕ και με πειραματόζωο τον νότο της Ευρώπης και ιδιαίτερα την Ελλάδα θα επαναφέρουν στο άμεσο μέλλον την παραγωγή ΚΑΙ ΠΑΛΙ στην Ευρώπη αλλα με όρους και συνθήκες νεοαποικιακες και ακραιας πείνας ..

Ο μακροχρόνια ανεργος Ελληνας, Πορτογαλος, Ιταλος και οποιοσδηποτε στην ευρωζωνη εχοντας φαει την πεινα και την εξαθλιωση της ανεργιας του επι σειρα ετων ευκολα θα αποδεχθει τους μισθους Κινας που του ετοιμαζουν οι παγκοσμιοποιητες σε ΕΕ και ΗΠΑ...Θα προτιμησει τα 300 ευρω τον μηνα απο το να ειναι ανεργος και εξαθλιωμενος...

Ετσι το παγκοσμιο κεφαλαιο φανταζεται οτι θα ψαλιδισει τα φτερα των BRICS και θα αποτρεψει την δημιουργια του δευτερου οικονομικου πολου παγκοσμια. 


Στα πλαισια αυτα εντασσεται και η διαμαχη για τον ελεγχο της Ουκρανιας που αποτελει το μαλακο υπογαστριο της Ρωσιας με οτι αυτο κι αν σημαινει για την ασφαλεια της... 

Εδω να τονισουμε οτι η Ρωσια αποτελει τον πολεμικο βραχιονα των BRICS οτι δηλαδη το ΝΑΤΟ για ΗΠΑ-ΕΕ.
Οπως λοιπον ευκολα κανενας καταλαβαινει οι επικυριαρχοι της ΕΕ -ΗΠΑ δεν προκειται να αφησουν το μαυρο προβατο την Ελλαδα να χαλασει την ανοστη αλλα σχεδον ετοιμη σουπα τους...
Δεν υπαρχει ουτε μια απειροελαχιστη πιθανοτητα επιτευξης συμφωνιας με τους τοκογλυφους -επικυριαρχους -δανειστες γιατι απλουστατα δεν το θελουν.


Οσες προσπαθειες και να κανει ο ΣΥΡΙΖΑ παιζει κυριολεκτικα με σημαδεμενη τραμπουλα....
Ο λαος δεν εξελεξε τον ΣΥΡΙΖΑ για να εφαρμοσει την πολιτικη των σαμαροβενιζελων...


Το ερωτημα ευρω η δραχμη ειναι νομοτελιακο και εκ των ων ουκ ανευ αν θελουμε να ειμαστε μεσα στην πραγματικοτητα.

Η χωρα αν δεν θελει να μετατραπει σε οικονομικη ζωνη χρεους και πεινας ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΡΗΞΗ.!!!


Καθε αλλη προσπαθεια εντιμου συμβιβασμου οπως διφημιζεται θα πεσει στο κενο γιατι απλουστατα στην απεναντι πλευρα του τραπεζιου δεν καθονται εντιμοι αλλα ΑΝΕΝΤΙΜΑ ΚΟΡΑΚΙΑ....... .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου