Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Η ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΕΧΘΕΣ ΤΑ ΤΙ ΠΕΔΥ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Ο υπεύθυνος του ΤΙ ΠΕΔΥ κάτω Χαλανδρίου δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Βαρδουλάκης

Κατ' αρχήν το διευκρινίζουμε: Αυτό το "ΤΙ ΠΕΔΥ" είναι το πρώην παράρτημα ΕΟΠΥΥ και πιο πρώην ΙΚΑ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ : Είναι "Τοπικά Ιατρεία ΠΕΔΥ" - δεν είναι από το "τι πεδί είσαι εσύ" .

Και το διευκρινίζουμε γιατί κάπου εδώ, σε αυτό το ακριβώς το χωροχρονικό σημείο,  εμείς θα παραιτηθούμε από το να παρακολουθούμε τις αλλαγές ονομάτων που αναφέρονται στο ίδιο πράγμα (ΙΚΑ - ΠΕΔΥ, ΥΧΟΠ - ΥΠΕΧΩΔΕ - ΥΠΕΚΑ, ΤΡΟΪΚΑ - ΘΕΣΜΟΙ, ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ - ΔΑΝΕΙΣΤΗΣ κλπ) που γίνονται για να λέει η κάθε παπάρας που κατέλαβε εξουσιαστική καρέκλα  ότι έκανε ... μεταρρύθμιση.

ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ του ΙΚΑ στο Κάτω Χαλάνδρι επισκέφτηκε η Λαϊκή Επιτροπή για να συνενοούμαστε και να καταλαβαίνουμε όλοι το ίδιο - να μην παριστάνουμε απλά τον έξυπνο, κάνοντας επίδειξη "θεσμικής γνώσεως και επιστημονικής αρτιότητος" (σαν μερικούς - μερικούς που οι τοποθετήσεις τους στο δημοτικό συμβούλιο είναι να διαβάζουν με στυλ και διδασκαλικό προς τους ιθαγενείς μπαμπουίνους ύφος το νόμο από τα χαρτιά τους, λες και τον έγραψαν αυτοί οι ίδιοι).

Η ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ τώρα είναι ο σύλλογος συνταξιούχων ΙΚΑ Χαλανδρίου, μαζί με την Ένωση Γυναικών Χαλανδρίου και άλλα τοπικά σωματεία (τα οποία ελέγχει το ΚΚΕ), πάλι για να ξέρουμε για τι μιλάμε και να λέμε τα σύκα σύκα (και οι παππούδες στο παιχνίδι της εποχής - άλλαξαν όνομα).

Επισκέφτηκε λοιπόν εχθές η Λαϊκή Επιτροπή τα ΙΑΤΡΕΙΑ του ΠΕΔΥΕΟΠΠΥΙΚΑ στο Κάτω Χαλάνδρι για να μάθουν από τον προϊστάμενό τους, τον Θωμά Βαρδουλάκη, τα νέα.

Είναι "παλιοί γνώριμοι" οι της επιτροπής με τον Βαρδουλάκη από ττις μάχες που δόθηκαν για να μην κλείσει το παράρτημα του ΙΚΑΕΟΠΠΥΠΕΔΥ Κάτω Χαλανδρίου στα άγριομνημονιακά προηγούμενα χρόνια. (Τώρα συνηθίσαμε, όπως οι γάιδαροι του Χότζα που ένιωσαν ξαλαφρωμένοι μόλις ο Χότζας έβγαλε τον ένα έξω από το δωμάτιο στο οποίο είχε στριμώξει 20).

Πάντως το παράρτημα ΣΩΘΗΚΕ, έτσι; (Για να μην λένε μερικοί ότι οι αγώνες είναι καταδικασμένοι από χέρι).

Και ο κ. Βαρδουλάκης ενημέρωσε την επιτροπή - που με τις κινητοποιήσεις της και την συμπαράσταση των γιατρών, του δημοτικού συμβουλίου το οποίο κυνήγαγε η Καρατζά και της Πλατείας (για να βλογήσουμε και εμείς λίγο τα γένια μας) - ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας τον έχει ήδη διαβεβαιώσει ότι ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ του ΠΕΔΥ/ΕΟΠΥΥ/ΙΚΑ δεν θα κλείσει και αυτό βεβαίως συμπεριλαμβάνει και το Κάτω Χαλάνδρι.

Ο Θ. Βαρδουλάκης παράλληλα ενημέρωσε την Λαϊκή Επιτροπή για τις υπαρκτές ελλείψεις του παραρτήματος σε γιατρούς - άμεση και επείγουσα είναι η ανάγκη για παθολόγο, καρδιολόγο ενώ ενίσχυση χρειάζεται το ιατρείο και με δερματολόγο, ΩΡΛ, χειρούργο και νευρολόγο - ειδικότητες που έχει εγγράφως ζητήσει ο υπεύθυνος του παραρτήματος από τον υπεύθυνο ΜΥ ΠΕΔΥ Χαλανδρίου (Κεντρικό παράρτημα ΙΚΑ Χαλανδρίου για να συνενοούμαστε) και όπως ενημέρωσε τους συνταξιούχους είναι αισιόδοξος ότι σύντομα θα καλυφθούν τα κενά αυτά.

Κλείνοντας την  ενημέρωσή του προς τους συνταξιούχους ο Θωμάς Βαρδουλάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην στήριξη που έχει στο έργο του από το δημοτικό συμβούλιο και τους έδωσε το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου που αφορά τα ιατρεία στο Κάτω Χαλάνδρι.

ΥΓ : Και μια και κάναμε το ρεπορτάζ από την χθεσινή συνάντηση ας κάνουμε και μια ερώτηση (ρητορική) την οποία δεν μας απαντάει ο Θ. Βαρδουλάκης (λες και υπάρχει κρυπτόν στο Χαλάνδρι από την Πλατεία).
 

Είναι αλήθεια μωρέ ότι εκείνοι που ήθελαν να κλείσουν το παράρτημα στο Κάτω Χαλάνδρι πριν μερικούς μήνες - εδώ τοπικοί τσάτσοι από το ΙΚΑ και ίσως και τον δήμο - είναι πίσω από νεοϊδρυθέν ιδιωτικό ιατρικό κέντρο; 

Γι' αυτό ήθελαν να κλείσει το Κάτω Χαλάνδρι; Για τα πελατάκια; Και τα ρίχνανε στην Μέρκελ; Λες;

Θα το ψάξει η Πλατεία και θα πέσει κράξιμο επώνυμο αν είναι αλήθεια (που είναι δηλαδή, τα αποδεικτικά μας λείπουν, αλλά ξέρετε εμείς χωρίς αποδεικτικά ΔΕΝ ΟΜΙΛΟΥΜΕ). 

ΥΓ 2: ΑΠΟ ΤΟ 2012 ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΑΜΕ.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕ.

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥΣ (και καλά κάνανε - δικαίωμά τους) ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΠΩΣ ΘΕΛΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ (που όχι μόνο δεν είναι δικαίωμά τους αλλά θα τους ξεσκεπάσουμε για να ξέρετε γιατί ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΛΛΑ που παίζουν έντιμα και όχι στην πλάτη του φτωχού συνταξιούχου).

ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 2012 και ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΑ ΕΔΩ:

ΕΟΠΥΥ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ;

Και μερικές φωτό από την κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για τα παραρτήματα του ΕΟΠΥΥ της σημερινή ΜΥ ΠΕΔΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (Χαλάνδρι, Κάτω Χαλάνδρι, Βριλήσσια)


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου