Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ: Το μέλλον είναι δικό του

Καταρχήν καλημέρα και καλή εβδομάδα, σε όλες και όλους σας κάποιες ώρες μετά τον χθεσινό τελικό της Ευρωλίγκα.
Ο Ολυμπιακός λοιπόν δεν τα κατάφερε χθες και έχασε 78-59 από την Ρεάλ Μαδρίτης η οποία πήρε το ένατο τρόπαιο της συλλογής της.
Πάμε λοιπόν με λίγο πιο καθαρό μυαλό να δούμε λίγο τι έγινε χθες, αλλά και την επόμενη μέρα.

Έχασε γιατί…
Ο Ολυμπιακός χθες έχασε την ευκαιρία να πάρει την Ευρωλίγκα, γιατί έμεινε από ενέργεια την Παρασκευή μετά την υπέρβαση από την νίκη επί της ΤΣΣΚΑ.
Έχασε γιατί ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης μπλοκαρίστηκαν, από την σωστή αμυντική τακτική του Πάμπλο Λάσο.
Ο K.C. Rivers καταρχήν κλείδωσε τον Σπανούλη τον άφησε στους 3 πόντους, αποπροσανατολίζοντας τον από την σημασία του αγώνα.
Οι Αντρές Νοτσιόνι και Γιόνας Ματσιούλις έπεσαν πάνω στον Πρίντεζη, τον σταμάτησαν στους 11 πόντους με 0/2 τρίποντα παρακαλώ.
Μπλοκάροντας λοιπόν τα βασικά ατού του Ολυμπιακού η Ρεάλ, είχε ένα βασικό αμυντικό πλεονέκτημα.
Στο προ του τελικού κείμενο σας είχαμε πει, πως αν ο Ολυμπιακός μπορούσε να αντέξει το ξύλο των Ισπανών είχε πιθανότητες για το ματς.
Άλλος ένας παράγοντας ήταν τα ριμπάουντ  υπέρ των Ισπανών, με τα επιθετικά να είναι 12-5.
Τελευταίος και πολύ βασικός παράγοντας ήταν το 5/23 των ερυθρόλευκων, έναντι του 13/30 της Ρεάλ.
Επίσης έχασε γιατί μετά τις δυο ανατροπές και την πρωτοπορία στο σκορ στο πρώτο μέρος, η τρίτη στο δεύτερο ημίχρονο ήταν και η φαρμακερή.
Δεν μπήκαν τα σουτ των παικτών του Ολυμπιακού, σουτ δικά τους που τα έχουν εκεί άδειασε η ψυχολογία, τελείωσε η ενέργεια και χάθηκε το ματς.

Είναι επιτυχημένος γιατί…
Η 2η θέση είναι επιτυχία γιατί, ο Ολυμπιακός πήγε στο Final Four με αλλαγή προπονητή στην μέση της χρονιάς και πιστέψτε με δεν πετυχαίνουν πάντα τα πειράματα.
Πήγε με τον μικρότερο προϋπολογισμό στο ρόστερ, με 6 Έλληνες και πλην Σπανούλη νεαρούς παίκτες με το μέλλον μπροστά τους.
Πήγε με τον προπονητή που αποτελεί ίσως την πιο λαμπρή αχτίδα φωτός, από την σχολή των Ελλήνων προπονητών τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Η επόμενη μέρα…
Ο Ολυμπιακός στρέφει το ενδιαφέρον του στο να κατακτήσει το πρωτάθλημα, αφού έχει και το πλεονέκτημα έδρας, και είναι το πρώτο φαβορί.
Ταμείο θα γίνει στο τέλος της σεζόν, εννοείται ότι πρέπει οι Αγγελόπουλοι να δώσουν τα κλειδιά στον Σφαιρόπουλο.
Ο βασικός κορμός υπάρχει, με τις κατάλληλες προσθήκες για την επόμενη περίοδο να τον αφήσουν να χτίσει από την αρχή την ομάδα του μπασκετικού Ολυμπιακού.

Σ.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου