Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

ΧΑΛΑΝΔΡΙ: ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΕΩΣ ΚΑΙ 40% ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ !!!

του Θ. Μακρή

Αναμφίβολα το μέλημα όλων είναι να υπάρχει μια δίκαιη διανομή της επιχορήγησης. Οι διαβεβαιώσεις μάλιστα της σχολικής επιτροπής Α’ εκπαίδευσης είναι προς αυτή την κατεύθυνση.
Η καλή πρόθεση και οι διαβεβαιώσεις όμως δεν επαρκούν, χρειάζονται άμεσα διορθωτικές ενέργειες.   

Το γεγονός ότι το μέγεθος του σχολείου δεν αποτελεί κριτήριο είναι το μείζον πρόβλημα που πρέπει να λυθεί τώρα, με κάθε συνεδρίαση που περνάει χάνουν σχολεία την επιχορήγηση που δικαιούνται και το δεδομένο αυτό είναι απαράδεχτο.

Η έλλειψη του συγκεκριμένου κριτηρίου διαστρεβλώνει την επιχορήγηση με αποτέλεσμα τα μεγάλα σχολεία όπως το 7ο και 10ο δημοτικό να λαμβάνουν πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά που δικαιούνται. Η διαφορά για το 7ο και 10ο  δημοτικό, που υποφέρουν, υπολογίζεται στο 40%  Αυτονόητο είναι σε τι  οδηγεί η στέρηση πόρων …

Το κριτήριο μεγέθους πρέπει να υποστηριχτεί με αντικειμενικά στοιχεία, τα οποία και ζητηθήκαν στο Γραφείο Παιδείας , στοιχεία που αφορούν τον αριθμό των αιθουσών των συγκροτημάτων…
Το συγκεκριμένο κριτήριο θα επηρεάσει άμεσα και την διανομή της επιχορήγησης ανάμεσα δημοτικών και νηπιαγωγείων, καθιστώντας μια αντικειμενική και μη αμφισβητήσιμη βάση συζήτησης.

Το θέμα, το οποίο και τεκμηρίωσα σε προηγουμένη συνεδρίαση, πρέπει να λυθεί άμεσα, διότι αφορά χρηματικούς πόρους που προορίζονται για τα παιδιά μας.

Στην επόμενη συνεδρίαση της σχολικής επιτροπής το θέμα θα είναι προς συζήτηση  και θα παρουσιάσω συγκεκριμένες προτάσεις για την αντικειμενική διανομή της επιχορήγησης.


Α. Μακρής  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου