Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Μπαλασόπουλος: Στο ΚΔΑΥ Ασπροπύργου μεταφέρονταν κοινά σκουπίδια και «βαπτίζονταν» ανακυκλώσιμα


 

Έντονη «δυσοσμία» παρανομιών με τη διαχείριση των απορριμμάτων ανέδειξε η πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά στο κέντρο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάνει λόγο για κυκλώματα που θησαυρίζουν μεταφέροντας παράνομα στο ΧΥΤΑ Φυλής σύμμεικτα απορρίμματα (κοινά σκουπίδια) ως υπολείμματα ανακύκλωσης. Είναι πολλές οι καταγγελίες που αναφέρουν ότι χρησιμοποιούνται Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ), όπως αυτό του Ασπροπύργου που κάηκε, για να μεταφέρονται τα κοινά σκουπίδια και στη συνέχεια εκεί «βαπτίζονται» ως υπολείμματα των μπλε κάδων προκειμένου να έχουν πολύ χαμηλότερη ή και καθόλου χρέωση,έναντι των σύμμεικτων που χρεώνονται με 60-70 ευρώ/τόνος. Η μεταφορά τους στον ΧΥΤΑ γίνεται κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες για προφανείς λόγους.
Ο κ. Μπαλασόπουλος τονίζει ότι η Ομοσπονδία έκανε αναφορά στην Εισαγγελέα Περιβάλλοντος αποκαλύπτοντας πώς φορτία σύμμεικτων απορριμμάτων από την Πελοπόννησο και νησιά του Αιγαίου, όπως η Μύκονος, μεταφέρονταν παράνομα στην Αττική. Ενδεικτικά, το 2013 κατέφτασαν σε εγκαταλειμμένο χώρο του λιμανιού στην Ελευσίνα δεκάδες κοντέινερ από τη Μύκονο, υποτίθεται με ανακυκλώσιμα υλικά από τους μπλε κάδους του νησιού με προορισμό το ΚΔΑΥ Ασπροπύργου. Η έντονη δυσοσμία, όμως, προκάλεσε υποψίες και κατόπιν αυτοψίας από τις αρμόδιες αρχές διαπιστώθηκε ότι ήταν κοινά σκουπίδια.
Επίσης, συνελήφθη ιδιώτης στο νομό Ηλείας να μεταφέρει τα σκουπίδια της Πελοποννήσου στο ΚΔΑΥ Κορωπίου.

ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου