Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΠΕΔΑ)


 

Το θέμα της απόφασης του Ε.Δ.Σ.Ν.Α., όσον αφορά α) στα αντισταθμιστικά και β) στην χρέωση/τόνο των απορριμμάτων κυριάρχησε στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔΑ.

Παρόντες ήταν και αιρετοί από το Δήμο Φύλης, όπως ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Μπουραϊμης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε αναλυτική συζήτηση και για τα δύο θέματα και κυρίως το κατά πόσο συνδέονται άμεσα μεταξύ τους, δηλαδή το εάν μία μείωση των αντισταθμιστικών θα επιφέρει και μία μείωση στην χρέωση/τόνο των απορριμμάτων, ενώ συνολική θέση του Δ.Σ. ήταν πως πρέπει να δοθεί ένα τέλος στη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στον ΧΥΤΑ Φυλής.

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΠΕΔΑ τάχθηκε υπέρ της θέσης ότι δεν μπορεί να υπάρξει απόφαση του ΕΔΣΝΑ για τη μείωση των ανταποδοτικών μόνο για τη φετινή χρονιά. Επίσης τονίστηκε πως πρέπει να υπάρξει συνολική απόφαση για το μέλλον της περιοχής, για το χρονοδιάγραμμα κλεισίματος του ΧΥΤΑ Φυλής και μαζί με αυτό και για τα αντισταθμιστικά στην περιοχή και το ύψος των ανταποδοτικών εισφορών των Δήμων.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, το Δ.Σ. της ΠΕΔΑ δεσμεύθηκε ότι θα καλέσει τους εκπροσώπους του στον ΕΔΣΝΑ και όλοι μαζί θα συνδιαμορφώσουν άποψη με όλα τα παραπάνω, αφού πρώτα συζητήσουν διεξοδικά με την Περιφέρεια Αττικής και τους Δήμους – μέλη της ΠΕΔΑ, που αφορούν τα ανταποδοτικά.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ Ηρακλής Γκότσης, αναφερόμενος στην κατάσταση στον ΧΥΤΑ Φυλής τόνισε μεταξύ άλλων ότι «πέρα από τα οικονομικά θέματα, το βασικό είναι να υπάρξει συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, να δούμε που μπορούμε να συμβάλλουμε εμείς, να τελειώσει η ιστορία του ΧΥΤΑ Φυλής. Να μην έχουμε κάθε 2-3 χρόνια, αυτήν την ιστορία. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι και να πάρει ο καθένας την ευθύνη του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου