Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΙΧΝΕΙ Ο ΡΟΥΣΣΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΑΣΙΑ ΤΟΥΜΠΗ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: ΟΛΑ ΤΑ 'ΧΕ Η ΜΑΡΙΟΡΗ ....

Σε απολογία έχει κληθεί εδώ και μέρες η διευθύντρια περιβάλλοντος του δήμου Βασιλική Τούμπη από τον δήμαρχο Χαλανδρίου Σ. Ρούσσο ο οποίος δεν κρύβει σε "off the record" συνομιλίες ότι είναι αποφασισμένος να την απομακρύνει από τον δήμο ακόμα και αν χρειαστεί ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙ!
"Δεν με νοιάζει αν θα είμαι ο πρώτος δήμαρχος που θα απολύσει εργαζόμενο" φέρεται να είπε στο Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων του δήμου που τον επισκέφτηκε για να ενημερωθεί για το θέμα, μετά την κλήση της συναδέλφου τους σε απολογία και μάλιστα με το ερώτημα της απόλυσης.

Η επίσημη εκδοχή ή - για να είμαστε όσο το δυνατόν ακριβέστεροι - το κερασάκι στην τούρτα της σύγκρουσης της διευθύντριας περιβάλλοντος με τον δήμαρχο, είναι οι συνεχείς, αδικαιολόγητες απουσίες της από την εργασία της, τις οποίες ο δήμαρχος ενημερώνει τους συνομιλητές του ότι έχει πιστοποιήσει με έλεγχο του βιβλίου παρουσιών προσωπικού, το οποίο - σύμφωνα πάντα με τον δήμαρχο - έχει παραποιηθεί από την κα Τούμπη.

Εμείς όμως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι η άκρη του νήματος, η αρχή του καβγά της διευθύντριας με τον δήμαρχο, που όντος πήρε διαστάσεις και φαίνεται ότι οδήγησε την διευθύντρια, η οποία είναι βεβαίως παλιά και έμπειρη υπάλληλος του δήμου, σε κρίσιμα λάθη "πείσματος" απέναντι στην διοίκηση πάει πίσω, στην ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και σε αυτό εδώ το θέμα που - βεβαίως μόνο η Πλατεία - είχε αναδείξει (κάντε κλικ για να το θυμηθείτε)

ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΔΥΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΣΙΜΟ ΡΟΥΣΣΟ

Η μία από τους δύο υπαλλήλους που τιμωρήθηκαν τότε ήταν η Βάσια Τούμπη με αποτέλεσμα να ανοίξει μια άτυπη και βέβαια αρνητική για την αποτελεσματικότητα της υπηρεσίας, βεντέτα με τον δήμαρχο.

Βεντέτα που είχε καθυστερήσεις υλοποίησης σημαντικών εντολών από την μεριά της υπηρεσίας, με κρισιμότερο την (σκόπιμη ίσως;;;) καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για την εγκατάσταση του εργολάβου που μαζεύει τα κλαδιά από το Χαλάνδρι κάθε χρόνο, με συνέπεια το χάλι που παρατηρείτε όλοι σας στα πεζοδρόμια της πόλης (ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΝ). Χάλι που θα συνεχιστεί για αρκετές μέρες ακόμα αφού μόλις εχθές στην οικονομική επιτροπή εγκρίθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την εργολαβία 93000 ευρώ (!!!) για την αποκομιδή των κλαδιών.
Βεντέτα που οδήγησε την διοίκηση (δικαιολογημένα θα πουν ίσως κάποιοι) να ακολουθήσει "μπάτσικες" πρακτικές για να συλλάβει την υπάλληλο να "κλέβει οπώρας" δηλαδή να την έχει κάνει από την δουλειά της αδικαιολόγητα και μετά να επιχειρεί να παραποιήσει το παρουσιολόγιο για να καλυφθεί, ώστε να έχει ο δήμαρχος επαρκείς λόγους να την στείλει σπίτι της. Και βέβαια τώρα ΟΝΤΩΣ τους έχει.

Η κ. Τούμπη είχε ζητήσει προθεσμία μέχρι εχθές για να παραδώσει την γραπτή της απολογία.
Δεν ξέρουμε αν την έδωσε και τι περιείχε αυτή ακόμα.

Ξέρουμε ότι ο Ρούσσος είναι τσαμπουκαλεμένος με το θέμα και δηλώνει αποφασισμένος για την πρώτη απόλυση διευθυντή (και γενικότερα μόνιμου υπαλλήλου) στην ιστορία του δήμου.
Δεν θα πάρουμε θέση στο αν έχει όντος περισσότερο δίκιο ο δήμαρχος ή η Τούμπη αφού είναι προφανές τι έχει συμβεί από το ρεπορτάζ.

Θα πάρουμε όμως ανοικτά ΠΟΛΙΤΙΚΗ θέση λέγοντας ότι τα υπηρεσιακά μεγαλοστελέχια του δήμου πρέπει να μπουν σε τάξη γιατί συνηθισμένοι από την περίοδο της συνδιοίκησης Ανδρεάση έχουν καβαλήσει μεγάλο - ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ - καλάμι και πρέπει να κατανοήσουν ότι είναι ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ και όχι η ΥΠΕΡΔΙΟΙΚΗΣΗ.

Τον δήμο τον διοικούν ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ, αυτοί εκτελούν εντολές και πρέπει να το κάνουν απρόσκοπτα, δίκαια, ευσυνείδητα και να μην μπλέκουν τον εγωισμό τους ή την πολιτική τους ταυτότητα με τις υπηρεσίες που πρέπει να προσφέρουν στους ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ. Η τιμωρία των πολιτών "για να εκτεθεί η μη αρεστή διοίκηση" είναι άλλη μια πρακτική ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ.

Αλλά παράλληλα θα θυμηθούμε όμως τι έκαναν σε περιπτώσεις απολύσεων ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ οι της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - με τον Ρούσσο αρχηγό - πριν γίνουν "πρώτη φορά" διοίκηση γιατί εμείς λοβοτομή δεν κάνουμε - ό,τι ξεχνάμε οφείλεται μόνο στις αρχές Αλτσχάιμερ και όχι σε σκοπιμότητες.

Θυμάστε - ας πούμε - την ξεφτίλα με τον αποκλεισμό του ΕΥΡΙΠΙΔΗ κάθε απόγευμα που τους έλεγε ο Ρούσσος "βάλτε την σε μια γωνιά να κάθεται" (την υπάλληλο στο ιδιωτικό μαγαζί);

Τώρα να του τo πούμε και εμείς δηλαδή ή μήπως θα του το πει το "κίνημα";

"Βάλτη σε μια γωνιά να κάθεται", "βάλε μια ηπιότερη ποινή ίσως"; ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ;

Ή αν είσαι "πρώτη φορά αριστερά" είναι αλλιώς;
Αυτά που έλεγαν ίσχυαν μόνο για τους άλλους;

ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου