Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤHΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ

 

Επειδή εμείς έχουμε αποφασίσει ότι θα πρωτοτυπήσουμε αυτή την πενταετία και θα δίνουμε λογαριασμό, λυπόμαστε αλλά θα διαψευστεί η πρόβλεψή σας "ότι κανείς εκ των λευκών δεν θα σας απαντήσει" .

Και βέβαια αυτή η απάντηση αφορά την ΟΥΣΙΑ του θέματος και όχι το χυδαίο, συκοφαντικό και προσβλητικό σας "χιουμοριστικό" σχόλιο, το οποίο βεβαίως θα απαντηθεί όπως του πρέπει από τον ΝΤΑΒ - ΝΤΑΒ.

Επί της ουσίας τώρα:

Στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής τέθηκε από τον δήμαρχο κ. Σίμο Ρούσσο το θέμα της επιδότησης της Φιλοζωικής με τα ποσά των 25 + 15 = 40 χιλιάδων ευρώ.

Η συγκεκριμένη απόφαση είναι στα όρια της νομιμότητας και αυτό το ξέρουν όλοι και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επιστραφεί από το ελεγκτικό συνέδριο και να μην υλοποιηθεί ποτέ.

Ένας έξυπνος, πονηρός πολιτευτής λοιπόν της αντιπολίτευσης θα αντιπρότεινε άλλα τόσα λεφτά, θα πλειοδοτούσε στην πρόταση του δημάρχου, για να σας γίνει αρεστός και να ψηφίζατε την δική του παράταξη για να μην είναι "ισχνή".

Και θα έκανε την απόφαση ακόμα πιο προκλητική ώστε να μην περάσει με τίποτα στο Ελεγκτικό και να σας κάνει ανέξοδα τον "καλό φιλόζωο" που "τον πολεμάνε τα συστήματα" και δεν τον αφήνουν να σας δείξει πόσο φιλόζωος είναι.

Και μετά την απόρριψη θα την έλεγε και στον δήμαρχο κιόλας που δεν έδωσε λεφτά για τους φίλους μας τα ζώα.

Αυτή είναι η mainstream πολιτική για να ικανοποιούνται διάφοροι φίλοι των ζώων.

Κάποιοι άλλοι φίλοι των ζώων, σαν και εκείνους που μας πήραν τηλέφωνο και απολογήθηκαν ουσιαστικά για λογαριασμό της Φιλοζωικής, παίρνοντας αποστάσεις από την επίσημη - με υπογραφή το ίδιο το Σωματείο και όχι το πρόσωπο της συκοφάντριας, την οποία καλέσανε να ανασκευάσει για να μην υποστεί το σωματείο συνέπειες από την προσωπική της συμπεριφορά -αλλά εκείνη αρνήθηκε, κατανοούν αλλιώς τα πράγματα.

Η αντιπολίτευση στην οικονομική επιτροπή στάθηκε υπεύθυνα. Ο Μύρωνας Ανδριανάκης έθεσε τα ζητήματα με τον δικό του τρόπο - πάντα βασιζόμενος στην ερμηνεία των διατάξεων - ενώ Κουράσης και Νταβίας ζήτησαν από τον δήμαρχο να μειωθεί το ποσό σε λιγότερο προκλητικά μεγέθη - πρότειναν 10000 + 5000 ευρώ.

Ο δήμαρχος επέμεινε στο ποσό και η αντιπολίτευση έπρεπε να πει ΟΧΙ, όπως θα ήταν το ορθό, για να μην έχουμε κάποιους αστείους να μας λένε "λευκούς".

Άλλωστε και η προσωπική μου θέση για την λευκή ψήφο έχει εκφραστεί πολλές φορές και δεν αλλάζει. Όμως είπαμε - κάνεις και συμβιβασμούς στην διοίκηση.

Και δεν είπαμε ΟΧΙ αλλά λευκό -το σύνολο μάλιστα της αντιπολίτευσης - γιατί θα αυξάναμε τις πιθανότητες να επιστραφεί η απόφαση της πλειοψηφίας.

Την οποία ΚΡΙΤΙΚΑΡΟΥΜΕ αλλά δεν έχουμε την πρόθεση ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ, αφού σε αντίθεση με μερικούς - μερικούς παραμένουμε δημοκράτες και ξέρουμε ότι "η πλειοψηφία διοικεί και η μειοψηφία ΕΛΕΓΧΕΙ, δεν μπλοκάρει με κάθε ευκαιρία".

ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ από την αντιπολίτευση δεν είχε την άποψη ότι δεν πρέπει να πάρει καθόλου λεφτά η Φιλοζωική.

Και δεν μπορούσαμε, δεν μπορούμε, ούτε θα το κάνουμε καθ' όλη την πενταετία να συρόμαστε σιωπηλοί, άβουλοι και εκβιαζόμενοι σε ψήφο κόντρα στην συνείδηση, την εκτίμηση και την θέση μας.

Εκβιαζόμενοι από κάποιους - λίγους - που προσπαθούν να μεταβάλλουν τους φορείς σε ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ παρέμβασης στις παραταξιακές διαφορές στον δήμο, έχουν συνασπιστεί και παίζουν ένα παιχνίδι ΧΥΔΑΙΟ που σύντομα θα γυρίσει εναντίον αυτών στους οποίους πουλάνε προστασία, τους παριστάνουν τους "φρουρούς" .

Έχουν ξαναγίνει αυτά στο παρελθόν με τους .... πρασινοφρουρούς, τους ερυθροφρουρούς και τους γαλαζοφρουρούς.

Κατανοούμε ότι μερικοί δεν έχουν καταφέρει να διδαχθούν τίποτα από όσα έκαναν στο παρελθόν και ζουν με την ψευδάίσθηση ότι θα τα επαναλάβουν.

Είναι όμως παρελθόν.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου