Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Συνάντηση Δημάρχου με αντιπεριφερειάρχη βορείου τομέα Αττικής (21/7/2015)

Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου στο Δημαρχείο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Σίμου Ρούσσου με τον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα  Αττικής Γ. Καραμέρο.
Αφορμή για τη συνάντηση αποτέλεσαν τα ερωτηματικά και οι αιτιάσεις που προβλήθηκαν σχετικά με το μικρό ποσό (15.000€) που διατέθηκε στο Δήμο μας κατά την τελευταία αναμόρφωση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο συμφωνήθηκε να προγραμματισθεί συνάντηση του δημάρχου και των εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου μας, με τον Αντιπεριφερειάρχη ώστε να διευκρινισθούν ορισμένα ζητήματα. Στη συνάντηση δεν προσήλθαν οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Γ. Κουράσης, Σ. Ανδρεόπουλος, Γ. Λαδόπουλος, Λ. Καρατζά και Γ. Θωμάς. 
Παρών ήταν μόνο ο κ. Α. Νταβίας ο οποίος αποχώρησε εξαιτίας όπως ανέφερε της απουσίας των υπολοίπων παρατάξεων. 

Στη συζήτηση που ακολούθησε ανάμεσα στο δήμαρχο Χαλανδρίου, τον αντιπεριφερειάρχη και υπηρεσιακούς παράγοντες από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής υπήρξε δέσμευση να περιληφθούν στο τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του 2016 τα παρακάτω έργα, για τα οποία έχουν υποβληθεί αναλυτικές προτάσεις από το Δήμο Χαλανδρίου:
  • Έργο κατασκευής ομβρίων προϋπολογισμού 5.350.000€

  • Κατασκευή δυο πλατειών στο Πάτημα προυπολογισμού 1.600.000€
  • Ολοκλήρωση της μετατροπής του ακινήτου «Σαχάλα» σε ΚΑΠΗ προϋπολογισμού 665.000€
Και οι δυο πλευρές τόνισαν τη βεβαιότητά τους ότι η καλή συνεργασία του δήμου Χαλανδρίου και της Περιφέρειας Αττικής (που  εκφράστηκε στην υπόθεση του καταυλισμού των ΡΟΜΑ και στην υπόθεση του εμπρησμού του Θεάτρου της Ρεματιάς) θα συνεχισθεί και στο μέλλον.


ΣΧΟΛΙΟ ΝΤΑΒΙΑ: 

 Έτσι ακριβώς.

Θεώρησα ότι η παρουσία μου χωρίς την παρουσία των άλλων δημοτικών παρατάξεων ήταν απολύτως άχρηστη και δεν θα βοηθούσε - μάλλον θα δυσχέραινε το κλίμα,  οπότε αποχώρησα για να διευκολύνω έναν ουσιαστικό διάλογο αντιπεριφερειάρχη - δημάρχου.

Την τοποθέτησή μας, σε μια σύσκεψη όλων, που προφανώς αρκετοί δεν επιθυμούσαν, θα την δημοσιοποιήσω μέσω της Πλατείας. έτσι και αλλιώς την διαβάζει και ο δήμαρχος και ο κος Καραμέρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου