Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ


Εκτός ημερησίας διάταξης στο προχθεσινό συμβούλιο ενέταξε η διοίκηση του δήμου θέμα έγκρισης της συμφωνίας της με την ΠΕΙΡΑΙΩΣ Leasing για σοβαρή μείωση του ενοικίου του δημαρχείου από 16000 ευρώ τον μήνα σε 10900 ευρώ.
(Το αρχικό μίσθωμα ήταν 28000 ευρώ το μήνα, το 2004, σε ένα άλλο όμως οικονομικό περιβάλλον).

Στην συμφωνία η ΠΕΙΡΑΙΩΣ Leasing δεσμεύεται για έργα αποκαταστάσεων βλαβών στο κτίριο (μπάζει νερά στις βροχές) ύψους 32000 ευρώ και η παράταση της μίσθωσης είναι εξαετής.

Η συμφωνία της διοίκησης - παρά το γεγονός ότι ήρθε τελευταία στιγμή στο δημοτικό συμβούλιο, πρακτική που επιτέλους πρέπει να περιοριστεί αφού παραβιάζει τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου - ψηφίστηκε ομόφωνα, αφού η μείωση του ενοικίου είναι όντος σημαντική και προς το συμφέρον του δήμου.

Από την ενημέρωση που έκανε η αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Χριστούλη οι δημοτικοί σύμβουλοι ενημερώθηκαν ότι για το δεύτερο κτίριο (αυτό της τεχνικής υπηρεσίας) ο ιδιοκτήτης δεν συζητάει μείωση ενοικίου οπότε είναι πιθανό σύντομα να έχουμε μετακόμιση της τεχνικής υπηρεσίας σε άλλο χώρο.
(Το μίσθωμα για εκείνο το κτίριο είναι 9000 ευρώ τον μήνα σήμερα).

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ: Παρά την αυτονόητα θετική μας ψήφο στην μείωση του ενοικίου επιμένουμε και συνεχίζουμε τον αγώνα για την επιτάχυνση των διαδικασιών ανέγερσης του ΙΔΙΟΚΤΗΤΟΥ (επιτέλους) δημαρχείου της πόλης μας στο ακίνητο της 25ης Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου