Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ...

του Π. Πουλάκη - βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ από το ΙΔΕΟΛΟΓΙΟ
1) Πέντε μήνες διαπραγματευτήκαμε σκληρά με θεούς και δαίμονες, με πόλεμο και από την ντόπια διαπλοκή, σαμποτάζ απο τον κρατικό μηχανισμό του Σαμαρά και τα ΜΜΕ

2) Παρά τον πόλεμο ψηφίσαμε δέκα νομοσχέδια βελτιώνοντας τη ζωή τμημάτων της κοινωνίας μας (ανθρωπιστική κρίση, ρύθμιση οφειλών, επαναπροσλήψεις, κλπ)

3) Κάναμε στάση πληρωμών στο ΔΝΤ, μας κλείσαν τις τράπεζες, μπήκαν capital controls, μας ζήτησαν υποταγή άνευ όρων, προκηρύξαμε δημοψήφισμα το οποίο κερδίσαμε με 62% αποτρέποντας την πτώση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που με τόσο πάθος επιθυμούσαν και προσπαθούν ακόμα οι Γερμανοί και η ντόπια διαπλοκή.

4) Δεσμευθήκαμε ότι με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα φέρουμε μία καλύτερη συμφωνία με λύση εντός ευρώ από το τελεσίγραφο που μας έδωσαν.

5) Μετά τη συγκλονιστική παρουσία του πρωθυπουργού των Ελλήνων Αλέξη Τσίπρα, την αναταραχή στα χρηματιστήρια, την αλλαγή στάσης των Ιταλών και Γάλλων, την Έκθεση του ΔΝΤ για την ανάγκη κουρέματος του χρέους κατά 30%, την πίεση των Αμερικάνων, φάνηκε η δυνατότητα να υπάρξει μία τέτοια συμφωνία παρά τη λυσσαλέα αντίδραση των Γερμανών και των υποτακτικών τους που θα συνεχιστεί μέχρι την τελευταία στιγμή

6) Η Συμφωνία που προτείνει η κυβέρνηση έχει 8 δις ευρώ μέτρα, και όχι 18-20 που είχε η προγούμενη χωρίς περικοπή μισθών και συντάξεων, με θεσμοθέτηση συλλογικών διαπραγματεύσεων, όχι ελευθερία απολύσεων και ταυτόχρονα έχει άμεση ρύθμιση ποσού 30 δις του χρέους και δέσμευση για διάσκεψη για το σύνολο του χρέους τον Οκτώβριο καθως και αναπτυξιακό πακέτο.

7) Τόσο οι Ρώσοι όσο και οι Κινέζοι οι οποίοι έχουν υποσχεθεί επενδύσεις και δανειοδότηση (για επενδύσεις, όχι για χρέος) μας θέλουν ξεκάθαρα εντός ΕΕ γιατί αλλιώς δε μας χρειάζονται. Οι Ρώσοι για να πουλάνε αέριο στην Ευρώπη και οι Κινέζοι για να περνούν τα προϊόντα τους στην Ευρώπη.

8) Με βάση το που εχει φτάσει η κατάσταση αυτή τη στιγμή με το πνίξιμο της ρευστότητας και με δικές μας ολιγωρίες, η εναλλακτική θα ήταν χρεωκοπία των τραπεζών τη Δευτέρα με απώλεια καταθέσεων και δημιουργία πολύ άσχημων καταστάσεων εν μέσω τουριστικής περιόδου.

9) Είναι προφανές ότι φτάσαμε στα όρια που μπορούσαμε με βάση το διεθνή συσχετισμό δυνάμεων αυτή τη στιγμή. Είναι προφανές ότι κανείς δεν είναι ευτυχής ψηφίζοντας “ΝΑΙ” σε κάποια από αυτά τα μέτρα. Είναι προφανές ότι κάνουμε ένα συμβιβασμό που όμως μας επιτρέπει να μείνει η χώρα όρθια, να μη ρίξουν οι Γερμανοί την κυβέρνηση και να κλείσουν τη ρωγμή που άνοιξε στην Ευρώπη.

10) Τέλος, το ζήτημα θα κριθεί αν η κυβέρνηση με επικεφαλής τον μοναδικό ΚΑΘΑΡΟ πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα το επόμενο χρονικό διάστημα με την ομαλοποίηση της λειτουργίας των τραπεζών και της οικονομίας, βάλει χέρι στην διαπλοκή, κατασχέσει μαύρο χρήμα, τιμωρήσει ενόχους, καθαρόσει τον κρατικό μηχανισμό απο τα ζιζάνια της παραοικονομίας, αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του κράτους και αρχίσει να υλοποιεί το σχέδιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Είναι η τελευταία ευκαιρία και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη στήριξη των βουλευτών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ΟΧΙ με άλλο κυβερνητικό σχήμα από αυτή τη Βουλή.

Παύλος Πολάκης βουλεύτης Συριζα Χανίων
 
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου