Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΔΗ



 Την ίδρυση νέου πολιτικού σχηματισμού, με την επωνυμία «Νέα Πορεία Νέα Ελλάδα» και με στίγμα «την Κοινωνική Οικονομία, που συνδυάζει τον φιλελευθερισμό με τη δίκαιη κοινωνική διανομή», ανήγγειλε ο Γιάννος Γραμματίδης, σε συγκέντρωση που έγινε στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κ. Γραμματίδης, ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου αναφέρθηκε στην ομιλία του στην ανάγκη δημιουργίας νέου οικονομικού και κοινωνικού μοντέλου, που θα στηρίζεται σε νέους και ικανούς ανθρώπους, όχι σε επώνυμους, ούτε «στους πολιτικούς συντελεστές της σύγχρονης ελληνικής δυστυχίας» και τόνισε ότι θα χρησιμοποιήσει τις «κλασσικές αξίες» αλλά και «σύγχρονα εργαλεία», δίνοντας έμφαση στην «παιδεία και τον πολιτισμό»

zougla.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΑΒΙΑ: 

Πόσοι γνωρίζετε αν υπάρχει σχέση του κ. Γ. Γραμματίδη - της οικογένειάς του και συγκεκριμένα του αείμνηστου πατέρα του ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΔΗ - με το Χαλάνδρι;.

Πόσοι συμπολίτες μας γνωρίσατε στην πόλη μας τον σεμνό,  γεμάτο ζωή,  γοητευτικό κο ΧΡΗΣΤΟ, κάτοικο Κάτω Χαλανδρίου στα τελευταία χρόνια της ζωής του που έμεινε στην πόλη μας;

Έναν  γλυκήτατο χαρακτήρα, ένα  ΕΛΕΥΘΕΡΟ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ πνεύμα μέχρι τα 85 του χρόνια που έφυγε από κοντά μας, το 2008;

Είχα την ειλικρινά ΜΕΓΑΛΗ τιμή να είμαι ο επιμελητής - εκδότης των ιστορικών - βιογραφικών βιβλίων που έγραψε ο κος Χρήστος στα τελειώματα της ζωής του.
Το τελευταίο μάλιστα  ολοκληρώθηκε αλλά δεν εκδόθηκε - το έχουμε ακόμα μόνο σε PDF - μετά τον θάνατό του σε συνεργασία με τον γιο του - έναν εκ των δύο υιων του-  πρόεδρο του νέου κόμματος πλέον. Ο κ. Χρήτος είχε επιλέξει να έχει τίτλο "ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΜΟΥ".

Τις επόμενες μέρες  θα γράψω  λίγο για την εμπειρία ζωής που είχα συνομιλώντας με τις ώρες με τον μακαρίτη  Χρήστο Γραμματίδη, στο μικρό ισόγειο διαμερισματάκι του στο Κάτω Χαλάνδρι, εκεί όπου ζούσε με την γλυκιά κυρία Ιουλία και όπου συνεργαζόμαστε για να εκδώσουμε τα  βιβλία του ΤΡΑΓΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ και ΠΑΛΙΑ ΛΑΡΙΣΑ και ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΜΟΥ από το 2005 έως το 2008.

Δεν ξέρω την πολιτική φυσιογνωμία του νέου κόμματος και αν συναντιέται με τις "μη συμβατικές" πολιτικές μου θέσεις.

Ξέρω όμως ότι η επιμέλεια της έκδοσης των βιβλίων του Χρήστου Γραμματίδη ήταν μεγάλη τιμή και εμπειρία για μένα.

(Ίσως ανεβάσουμε μερικά αποσπάσματα γιατί αξίζει να τα μάθουν περισσότεροι - αφού τα βιβλία τυπωθήκαν στο φοβερό τιράζ των ... 500 αντιτύπων. Ειδικά το ιστορικό "ΤΡΑΓΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ" περιέχει στιγμές από τα χρόνια του διχασμού που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου