Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Το επόμενο «κούγκι» θα είναι το ευρώ

Ακόμη και την ύστατη στιγμή που τα υγιή μυαλά της Ελλάδας και της ευρωζώνης ζητούν την αποφυγή του Grexit και ότι αυτό συνεπάγεται ο Σόιμπλε περιμένει ως ο νεκροθάφτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διαλύσει ότι μπορεί να μείνει από αυτή για να βάλει την ταφόπλακα στο επόμενο Eurogroup!!!

Αλλά τι να πει κανείς όταν όλοι κοιτάνε το δέντρο και δεν βλέπουν το δάσος…
Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, εννοούμε ότι ολόκληρος ο πλανήτης είναι βυθισμένος σε συνεχώς αυξανόμενα βουνά χρεών. Η Ιρλανδία έχει το μεγαλύτερο συνολικό χρέος του πλανήτη, η Ιταλία έχει υψηλότερο δημόσιο χρέος από αυτό που οδήγησε την Ελλάδα το 2010 στο ΔΝΤ. Καθόλου τυχαίο δεν είναι μάλιστα το γεγονός ότι πολλές αναλύσεις λένε ότι αν η Ελλάδα βγει από την κυκλώνα με ένα Grexitτο επόμενο θύμα των εταίρων θα είναι η γείτονα χώρα.

Την ίδια ώρα το ιδιωτικό χρέος της Ολλανδίας εκτοξεύθηκε στο 250% του διαθέσιμου εισοδήματος, ένα από τα υψηλότερα επίπεδα στον κόσμο, όταν για παράδειγμα, στην Ισπανία δεν έχει ξεπεράσει ποτέ το 125%.και είναι και αυτή στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Όσο για τις Σκανδιναβικές χώρες (Δανία, Φινλανδία, Νορβηγία και Πολωνία), είναι στην λίστα των χωρών που θα μπορούσαν να απειλήσουν την παγκόσμια οικονομία με αποσταθεροποίηση, λέει το πρακτορείο Bloomberg. Απόφαση μάλιστα του ΔΝΤ λέει ότι οι τέσσερις αυτές χώρες θα πρέπει να υπόκεινται σε υποχρεωτικές αξιολογήσεις του χρηματοπιστωτικού τους τομέα.

Κατά τα άλλα για όλα φταίνε οι Έλληνες και μόνον οι Έλληνες.

ΑΘ. ΠΙΣΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου