Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΕΜΑΤΙΑΣ - ΑΠΟΨΕ: Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου = Χαϊνηδες – Κι όμΩς κινείται


Ο Χαΐνης Δ. Αποστολάκης, θα αφηγηθεί με το τραγούδι του, μεγάλα κομμάτια του συγκλονιστικού έπους, στο αναγεννημένο θέατρο της Ρεματιάς την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015 στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ρεματιάς.

Ο Ερωτόκριτος που διαβαζόταν και απομνημονευόταν από μορφωμένους και αγράμματους (από την Κρήτη μέχρι τα Επτάνησα, τη Σμύρνη, την Ήπειρο, το Αιγαίο, τους κλεφταρματωλούς και τον ελληνισμό της διασποράς) ύμνησε την «παλληκαριά», τη «φρόνηση» και την «ομορφιά» κι επηρέασε τους μεγάλους μας ποιητές από το Σολωμό μέχρι το Σεφέρη.

Oι Χαΐνηδες και η ομάδα «Κι όμΩς κινείται» στη μουσική παράσταση που παρουσιάζουν επιχειρούν μια ανάγνωση του Ερωτόκριτου διαφορετική.

Η διαλεκτική της τραγουδαφήγησης από τα πολλά διαφορετικά όργανα και τις φωνές, συμπληρώνεται και διαχέεται στη θεατρική πτυχή του έργου, από τη στικτική ή αντιστικτική παρουσία της ομάδας «Κι όμΩς κινείται». Η ανάγκη της παρουσίας του χορού, είναι η άμεση και καθαρή σχέση του με τη ρυθμολογία και την εκστατική υπόσταση του έπους, μια σχέση απαλλαγμένη από τη θεατρική του αναπαράσταση.

Το μουσικό σχήμα Χαΐνηδες: Δημήτρης Αποστολάκης λύρα, Δημήτρης Ζαχαριουδάκης τραγούδι –κιθάρα, Μαρία Κώτη τραγούδι, Τάκης Κανέλλος κρουστά, Κλέων Αντωνίου ηλεκτρική κιθάρα, Θοδωρής Ρέλλος σαξόφωνο, Μιχάλης Νικόπουλος λαούτο, μαντολίνο, Παλαμιώτης Γιώργος μπάσο

Κι όμΩς κινείται: Αμέντας Γιώργος, Δημάς Βασίλης, Μακατσώρης Χριστόφορος, Μαλκότσης Ερμής, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Χριστίνα Σουγιουλτζή, Χαμηλοθώρη Λία


Ώρα Έναρξης 21:00
Tιμές εισιτηρίων: 12€ προπώληση και ταμείο και 10€ ανέργων στο ταμείο                                                                                                                                 
 Προπώληση: ticketservises.gr Βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης» Α. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι τηλ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου