Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Η αντίστροφη μέτρηση της Ευρώπης έχει ξεκινήσει

Θυμηθείτε την ώρα και τη στιγμή που σας το γράφω. Είναι μια «πύρρειος νίκη» της Γερμανίας, η Ευρώπη βγαίνει βαθιά διχασμένη μεταξύ «Ρωμαίων» και «Βαρβάρων» από αυτή τη Σύνοδο Κορυφής.

Η Γερμανία αμφισβητήθηκε σφόδρα από όλο τον ευρωπαϊκό νότο. Στο πλευρό της Γερμανίας στάθηκαν μόνο οι ανατολικοευρωπαίοι υποτελείς της και οι γερμανικές φυλές.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη γερμανική ηγεμονία έχει ξεκινήσει…

Από την άλλη ο ελληνικός λαός καλείται να ματώσει για μια ακόμη φορά. Αλλά εδώ που μας έφεραν θα ματώναμε έτσι κι αλλιώς.

Έχω όμως μια αίσθηση, ότι το μάτωμα δεν θα κρατήσει για πολύ καιρό. Γεγονότα που θα ταρακουνήσουν τον πλανήτη θα αλλάξουν τα πράγματα.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να φτιάξουμε κράτος. Φτάσαμε έως εδώ επειδή δεν είχαμε κράτος.

Είναι υποχρέωσή μας να οικοδομήσουμε μια λογική Ελλάδα, ανεξάρτητα εάν θα υπάρχει ή όχι Ευρώπη, ανεξάρτητα εάν η Γερμανία οδεύει προς το τέλος της ηγεμονίας της. 

Στον χάρτη του Guardian με μπλε χρώμα οι χώρες που εναντιώθηκαν στον Σόιμπλε και στα σχέδια για Grexit, με πορτοκαλί χρώμα οι Γερμανοί και οι σύμμαχοί τους. Ο χάρτης αποτυπώνει το διχασμό της Ευρώπης μεταξύ του παλιού ελληνορωμαϊκού κόσμου και των «βαρβάρων». Κρατείστε καλά αυτή την εικόνα. Είναι εικόνα από το αρχαίο παρελθόν της Ευρώπης, είναι εικόνα από το μέλλον της Ευρώπης…
http://www.tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου