Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2015

"πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου": η ΜΕΓΑΛΗ ευκαιρία της Ελλάδας και των Ελλήνων


Χαλάνδρι 01.07.2015

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Αγαπητοί φίλοι

Τις τελευταίες ημέρες ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, με τις τράπεζες κλειστές και τη χώρα να βιώνει συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας. Θα πρέπει όλοι μας να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να σκεφτούμε το βαθύτερο νόημα όλων αυτών των καταστάσεων .

Η συντακτική ομάδα της «πρΟΤΑσης» όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης (τεχνητής και…μετά από πολλές προσπάθειες…φυσικής…), έχει ταχθεί με συνέπεια απέναντι σε όλες αυτές της πολιτικές της λιτότητας, των φόρων και της εσωτερικής υποτίμησης, που εξαθλίωσαν και οδήγησαν στο τέλμα την Ελληνική κοινωνία. 

Με την ψήφο μας στις εκλογές του Ιανουαρίου δώσαμε την ευκαιρία σε μια νέα Ελληνική κυβέρνηση, να έρθει στην εξουσία και να εφαρμόσει μια διαφορετική πολιτική, πετυχαίνοντας μια συμφωνία με την Ευρώπη, επωφελή και για τις δύο πλευρές. Μία συμφωνία που δε θα περιέχει υφεσιακά μέτρα, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, και μέτρα που θα πλήττουν τα μεσαία και κατώτερα εισοδήματα. Μια συμφωνία που βασικό της σημείο θα ήταν η λύση του δημόσιου χρέους. Θεωρούμε τη λύση για το χρέος σημαντική γιατί αυτό θα προσδιορίσει και τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας τα επόμενα χρόνια. 

Γνωρίζαμε ότι η επίτευξη μιας τέτοιας συμφωνίας, με αυτά τα χαρακτηριστικά, είναι δύσκολο να επιτευχθεί, όμως, είναι το κλειδί που θα ξεκλειδώσει κα θα βγάλει την Ελλάδα οριστικά από την κρίση και τα Μνημόνια. Θα μας δώσει την ευκαιρία να οργανώσουμε το κράτος και την οικονομία μας και να οδηγηθούμε στην ανάπτυξη και την αύξηση του ΑΕΠ.

Τα γεγονότα δείχνουν ότι, η Γερμανική Ευρώπη δεν επιθυμεί την επίτευξη μιας βιώσιμης λύσης και παρόλο που η Ελληνική Κυβέρνηση πρότεινε στο τέλος των διαπραγματεύσεων ένα πακέτο μέτρων δύσκολο και σκληρό, που θα περιείχε όμως λύση για το χρέος, η συμφωνία δεν έγινε αποδεκτή αλλά ειπώθηκε ότι το παιχνίδι τέλειωσε δίνοντας ένα 48ωρο τελεσίγραφο.

Ο εμπαιγμός σε βάρος της Ελληνικής Κυβέρνησης, αλλά, κυρίως, σε βάρος της Ελλάδος, οδήγησε τον πρωθυπουργό, σε αυτό που πιστεύαμε και εμείς ως «πρΟΤΑση», στην έκφραση, δηλαδή, της βούλησης του λαού, όπως συμβαίνει στις δημοκρατικές χώρες. Να αποφασίσει ο κυρίαρχος Ελληνικός λαός τι πραγματικά θέλει.

Τα ντόπιο και ξένο κατεστημένο, που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει δοτές κυβερνήσεις και πρωθυπουργούς με Γερμανική, ή, άλλη (όχι ελληνική, πάντως) άποψη, εναντιώνεται και λυσσαλέα επιτίθεται, με τη γνωστή προπαγάνδα των ΜΜΕ – και, μάλιστα, αυτών που δεν έχουν αποδώσει τα νόμιμα τόσα χρόνια στο ελληνικό κράτος και με «προβληματικές άδειες συχνοτήτων (για να μην ξεχνιόμαστε) - με στόχο την παραπλάνηση των πολιτών και την αλλοίωση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος.

Θα πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια και όλοι μας να αναλάβουμε τις ευθύνες μας . Γνωρίζουμε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη , με πολλούς κινδύνους, όμως, ως λαός έχουμε περάσει στην ιστορία μας πολλές δύσκολες καταστάσεις . Με όλους απέναντι μας, δε λυγίσαμε, δε σκύψαμε το κεφάλι.

Το νόημα του δημοψηφίσματος δεν έχει την έννοια της έκφρασης της γνώμης μας απέναντι στο ευρώ και τη συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρώπη. Αυτά έχουν ξεκαθαριστεί εδώ και χρόνια. Το νόημα του δημοψηφίσματος είναι η ελεύθερη όσο και απαραίτητη και σημαντική έκφραση του λαού για αποφάσεις που θα χαράξουν και θα καθορίσουν το μέλλον της Ελλάδας.

Η συντακτική ομάδα της «πρΟΤΑσης» πιστεύει και στηρίζει το Ο Χ Ι ως μοναδική και επιτακτική απάντηση στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Ένα ΙΣΧΥΡΟ Ο Χ Ι , που θα ενισχύσει την διαπραγματευτική ισχύ της Ελληνικής Κυβέρνησης από τη Δευτέρα το πρωί. Ένα όχι ξεκάθαρο, με Ευρωπαϊκό περιεχόμενο, που θα ζητά την Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη για την επίτευξης μιας συμφωνίας. Κανείς δεν μπορεί να μας βγάλει από τη ζώνη του ευρώ, αλλά κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μας εκβιάζει , να παρεμβαίνει στις εσωτερικές διαδικασίες μιας κυρίαρχης χώρας , να γελοιοποιεί τον Ελληνικό λαό. Ότιδήποτε άλλο λέγεται, γράφεται και προπαγανδίζεται, σκοπό έχει τον – για άλλη μια φορά – ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ των ελλήνων πολιτών, σε μια απέλπιδα προσπάθεια του ξένου και ντόπιου οικονομικού κατεστημένου – λόμπυ να αποφύγει το «ξεβόλεμα» και να συνεχίσει να κλέβει τις ζωές όλων μας. 

ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΦΟΒΗΘΕΙΤΕ - ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΜΙΑΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ – ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ - ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ. 

ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΟΒΟ

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
http://www.protasiergazomenwn.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *