Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΕ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 Η Διευρυμένη Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου - συνεκλήθει εχθές από τον Δήμαρχο Σ. Ρούσσο για να ασχοληθεί με τα πειθαρχικά παραπτώματα στα οποία έχει περιπέσει το τελευταίο διάστημα η Διευθύντρια Περιβάλλοντος του δήμου κα Βασιλική Τούμπη, όπως αυτά έχουν πιστοποιηθεί εγγράφως από τα υπηρεσιακά πειθαρχικά όργανα του δήμου, τον Γενικό Διευθυντή Χρήστο Μπαμπανιώτη και την Γ.Γ. ταυ Δήμου Στέλλα Μιχαλοπούλου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου (Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι) μετατρέπεται στο ανώτερο πειθαρχικό όργανο του δήμου - πριν το Πειθαρχικό του Υπηρεσιακού Συμβουλίου - με την συμμετοχή δύο εκπροσώπων της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο της αυτοδιοίκησης

Το δημοτικό συμβούλιο στην 19η συνεδρίασή του αποφάσισε την σύνθεση τς Διευρυμένης Εκτελεστικής Επιτροπής με την εκλογή δύο μελών της αντιπολίτευσης τον πρώην Δήμαρχο Γ. Κουράση και τον Άγγελο Νταβία (αφού οι κ. Λαδόπουλος και Γ. Θωμάς που παρίσταντο δήωσαν πως δεν ήθελαν να συμμετέχουν). (Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΕΔΩ).

Για το θέμα της χθεσινής σύγκλισης ο αναγνώστης της Πλατείας δεν ενημερώνεται σήμερα.

Σας θυμίζουμε την ανάρτησή μας, στην οποία αν μπείτε θα βρείτε link και για παραπίσω.

ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΙΧΝΕΙ Ο ΡΟΥΣΣΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΑΣΙΑ ΤΟΥΜΠΗ.

Εχθές ο Δήμαρχος είχε δύο επιλογές στην εισήγησή του:
1. Να στείλει την Βάσια (είναι παλιά συνάδελφος, έτσι την φωνάζουμε είκοσι και πλέον χρόνια οι .... αρχαίοι του δήμου και δεν μας αρέσουν εδώ οι υποκρισίες και τα πολλά κεριά και λιβάνια) στο πειθαρχικό του υπηρεσιακού συμβουλίου για απόλυση ή παύση των καθηκόντων της από διευθύντρια. Ο φάκελος που είχε συγκεντρωθεί ήταν επαρκής για να στοιχειοθετηθεί ακόμα και απόλυση.

2. Να προτείνει ποινή - μέσα στα πλαίσια αρμοδιοτήτων της Δ.Ε.Ε. - που από το νόμο έχει δικαίωμα να επιβάλλει ποινές μέχρι την υποχρεωτική αργία δύο μηνών, με αντίστοιχη στέρηση μισθού. Από εκεί και πάνω το θέμα παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των Δημοτικών Υπαλλήλων.
Ο Σίμος Ρούσσος, ύστερα από σύσκεψη που προηγήθηκε, πρότεινε τελικά το δεύτερο με εξάντληση της ποινής που δικαιούται να επιβάλλει η Δ.Ε.Ε.

Η απόφαση του οργάνου. ήταν ομόφωνη έγκριση της εισήγησης του δημάρχου για επιβολή δίμηνης αργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου