Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ «ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΝΟΜΠΕΛ» ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
IΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ «ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΝΟΜΠΕΛ»ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

 Την αγορά του κτιρίου που προοριζόταν για τη στέγαση της συλλογής Νόμπελ αποφάσισε χθές 16/7/2015 το δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου .
Πρόκειται για τριώροφο ημιτελές (στο στάδιο των επιχρισμάτων) κτίριο 2.255,92 τμ που διαθέτει επιπλέον υπόγειους χώρους στάθμευσης συνολικού εμβαδού 939,31.

Το κτίσμα, του οποίου η κατασκευή ολοκληρώθηκε το 2008, διαθέτει αίθουσα εκδηλώσεων και θέατρο 300 περίπου θέσεων, απέχει 400 μέτρα από τον σταθμό του μετρό και 280 μέτρα από την Δ. Πλακεντίας. Σύμφωνα με την έκθεση του πιστοποιημένου εκτιμητή ακινήτων το κτίριο θεωρείται κατά 60% περαιωμένο η δε αξία του εκτιμάται στο ποσό των 2.540.000 ευρώ. Μετά από διαπραγμάτευση της διοίκησης του Δήμου με τους ιδιοκτήτες το κτίριο θα αγοραστεί αντί 1.450.000 ευρώ. Όπως ανέφερε στην τοποθέτηση του στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχός Σίμος Ρούσσος «πρόκειται για μια ιστορική απόφαση αφού δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την επίλυση ενός θέματος που ταλανίζει την πόλη πάνω από 30 χρόνια». Το Χαλάνδρι, μια πόλη 75.000 κατοίκων βάσει της πρόσφατης απογραφής αλλά στην  πραγματικότητα σχεδόν 100.000 κατοίκων, στερείται έστω και μιας αίθουσας εκδηλώσεων.

Η μόνη στεγασμένη πολιτιστική υποδομή του Δήμου είναι ο χώρος του Αετοπουλείου χωρητικότητας  μόλις 45 θέσεων ενώ δαπανώνται πάνω από 400.000 ευρώ το χρόνο σε ενοίκια προκειμένου να στεγαστούν οι υπηρεσίες του. Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών αγοράς και την αποπεράτωση του κτιρίου σε περίπου 2 χρόνια, η πόλη μας θα διαθέτει έναν πολυχώρο αντάξιο της πολιτιστικής διαδρομής και δραστηριότητας των ανθρώπων της.
Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η απόφαση αγοράς ψηφίστηκε από 28 εκ των  30 παριστάμενων  δημοτικών συμβούλων.


ΣΧΟΛΙΟ:
1. Δημοσιεύουμε το δελτίο τύπου του δήμου για την κρίσιμη αυτή απόφαση που λάβαμε προχτές. (ο χαρακτηρισμός "ιστορική¨δεν είναι δικός μας).
2. Την απόφαση αγοράς στήριξαν η πλειοψηφία (ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ) και η παρατάξεις Κουράση, Λαδόπουλου και Νταβία. Καταψήφισε η παράταξη του Γ. Θωμά.
(Θυμίζουμε ότι Λαϊκή Συσπείρωση και Ανδρεόπουλοι δεν ήταν εκεί, τις παρατάξεις δεν εκπροσωπούσε κανείς).
3. Όσο μας αφορά (ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ) θα εξηγήσουμε αναλυτικά την ψήφο μας - που ήταν μια ΔΥΣΚΟΛΗ συνειδησιακά απόφαση - και θα εξηγήσουμε γιατί σε αυτή την περίπτωση στηρίξαμε την διοίκηση Ρούσσου και την εισήγησή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου