Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Σημεία συνέντευξης του Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Β’ Αθηνών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στον Ρ/Σ Αθήνα 984 και τη δημοσιογράφο Νόνη Καραγιάννη


Σημεία συνέντευξης του Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Β’ Αθηνών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στον Ρ/Σ Αθήνα 984 και τη δημοσιογράφο Νόνη Καραγιάννη

-Αναφορικά με τη διαχείριση της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης από τον κ. Μεϊμαράκη.
Ο κ. Μεϊμαράκης, προσπάθησε να δείξει ότι η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι αυτές οι εκλογές θα οδηγήσουν, ούτως ή άλλως, σε κυβέρνηση συνεργασίας.  Είναι ανάγκη, λοιπόν, να δούμε ποιες είναι οι διαθέσεις, αν υπάρχουν ειλικρινείς συνομιλητές, αν υπάρχει η διάθεση από τα άλλα κόμματα και ιδιαίτερα από το ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί.

-Για το πρόβλημα της μετανάστευσης
Αποτέλεσμα της ιδεοληπτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ  είναι ότι η χώρα μας έγινε η βασική πύλη εισόδου μεταναστών, λαθρομεταναστών -όπως θέλετε πείτε τους-  για την Ευρώπη. Σήμερα, στα εσωτερικά μας σύνορα έχουν εγκλωβιστεί εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι και υπάρχει μία μη διαχειρίσιμη κατάσταση. Αυτά δεν συνέβαιναν πριν τις 25 Ιανουαρίου. Μετά τις 25 Ιανουαρίου συνέβησαν. Τα χαρακτηριστικά αυτής της πολιτικής που δεν συμμεριζόταν ούτε ο κυβερνητικός του εταίρος ήταν: «Ανοίξαμε και σας περιμένουμε»,  «καταργούμε τα κέντρα κράτησης και θα αφήσουμε τον οποιοδήποτε να κυκλοφορεί ελεύθερος  στην επικράτεια».

-Αναφορικά με τη δυνατότητα επίτευξης συνεννόησης
Η Ν.Δ έχει κουλτούρα συνεννόησης. Και έχει αποδείξει ότι μπορεί να το κάνει.  Συγκυβερνήσαμε με το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ επί 2,5 χρόνια χωρίς εσωτερικούς τριγμούς και ενδοκυβερνητικά προβλήματα ή, έστω, με πολύ λιγότερα από αυτά που έχουν μονοκομματικές κυβερνήσεις, όπως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι πρωτοφανής η άρνηση του κ. Τσίπρα να συναντηθεί και να συνεννοηθεί με τον κ. Μεϊμαράκη. Δείχνει μία παντελή έλλειψη κουλτούρας διαλόγου.  Δείχνει να αντιμετωπίζει την πολιτική με μία παλαιού τύπου αυτοκρατορική αντίληψη, τύπου Φρανσουά Μιτεράν. Η λογική του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι λογική διακυβέρνησης ενός σύγχρονου κράτους και μιας σύγχρονης Δημοκρατίας

-Για την πιθανότητα μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ
Υπάρχουν ορισμένες δυνάμεις που θέλουν να πάμε στις κάλπες. Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ή ο κ. Θεοδωράκης, ο οποίος αναλαμβάνει επίσης μέρος της ευθύνης.  Ελπίζει ότι θα γίνει ο Καμένος στην θέση του Καμένου, ότι θα γίνει υπαρχηγός του ελληνικού κράτους. Εμείς δεν έχουμε θέσει στόχο να γίνουμε οι υπαρχηγοί του κ. Τσίπρα.

-Το διακύβευμα των εκλογών
Για την Ν.Δ το διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης είναι πώς θα μπορέσει να σχηματισθεί από αυτήν την εκλογική διαδικασία μία κυβέρνηση που θα υλοποιήσει με ταχύτητα τις υποχρεώσεις της χώρας που απορρέουν από το Μνημόνιο ώστε να τελειώνουμε μια ώρα αρχύτερα από αυτό. Το ζητούμενο είναι το πώς θα μπορέσουμε να τα ξεπεράσουμε εφαρμόζοντάς τα και προσαρμόζοντάς τα στην ελληνική πραγματικότητα.  Το είχαμε πετύχει κατά ένα μεγάλο βαθμό το προηγούμενο διάστημα και αυτή η πορεία ανεκόπη στις 25 Ιανουαρίου με την κάλπικη υπόσχεση ότι θα καταργηθούν σε ένα βράδυ.

Σήμερα βρισκόμαστε με ένα δίλλημα:  Πως θα συνεχίσει αυτή η χώρα;  Θα συνεχίσει με το χέρι απλωμένο ή θα αποκτήσει μια υπερήφανη πορεία;  Για να έχει μία υπερήφανη πορεία, θα πρέπει να είναι μία πορεία ανάπτυξης, μια πορεία εμπιστοσύνης προς τον ιδιωτικό τομέα, στήριξης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και όχι συντήρησης του παθογενούς δημοσίου.
Πιστεύουμε στη συνεργασία, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη για την χώρα περίοδο. Πιστεύουμε ότι χρειάζεται μια ευρύτερη συνεννόηση και δεν μπορούμε να πάμε πάλι με την λογική μιας αντιπολίτευσης, η οποία λέει ΟΧΙ σε όλα, όπως έλεγε μονότονα όλο το προηγούμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ και, μάλιστα, με τον τρόπο, τον τόνο και το ύφος και τις κινητοποιήσεις τις οποίες προκαλούσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου