Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ - ΜΙΑ ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΑ. ΤΟ ΝΕΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΠΑΤΤΑΚΟΥ

Από τον Αύγουστο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νότιος ΄Ανεμος το ιστορικό μυθιστόρημα της Φίλιας Ξυλά –Παττακού με τίτλο “The Pursuit of Happiness - An Ikarian Story” (Το Κυνήγι της Ευτυχίας – Μια Καριώτικη Ιστορία).
 



Το μυθιστόρημα εξελίσσεται το καλοκαίρι του 2008 όπου ένας Ελληνοαμερικανός και Καριώτης φοιτητής προσκαλεί τον Κόνραντ, τον φίλο και συμφοιτητή του, Αμερικανό, Ιρλανδική καταγωγής στην Ικαρία για διακοπές. Ο Κονραντ ανάμεσα στα πανηγύρια και στο κολύμπι μαθαίνει την Καριώτικη ζωή, τις παραδόσεις του νησιού και τον έρωτα.

Μέσα από τις αφηγήσεις της γιαγιάς Τούλας ξεδιπλώνεται η περιπετειώδης ζωή της μητέρας της και της οικογένειας. Το βιβλίο εστιάζει στην Δέσποινα, στην προγιαγιά του Μάνου που γεννήθηκε στην Ικαρία το 1902. ‘Έζησε στην Αμερική από το 1920 - 1933 όπου η τότε οικονομική κρίση των ΗΠΑ την αναγκάζει να επιστρέψει στο νησί με τα εφτά μικρά παιδιά της. Εκεί την βρίσκει ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Η πείνα όμως της κατοχής οδηγεί την οικογένεια να πάρει το δρόμο της προσφυγιάς από την Τουρκία στη Σύρια μέχρι το Βελγικό Κογκό.

Η ιστορία της Δέσποινας είναι μια γνήσια Καριώτικη ιστορία, γεμάτη από μικρές και μεγάλες στιγμές της πραγματικότητας του νησιού. Είναι μια ιστορία θάρρους, επιβίωσης και καρτερικότητας γραμμένη με χιούμορ και απλότητα.


Το βιβλίο θα μεταφραστεί στα Ελληνικά και θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου