Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Παρέμβαση Μίκη: Οι πολιτικές εξελίξεις με δικαίωσαν – Πώς διαχώρισε τη θέση του από τη Λαϊκή Ενότητα

 

Με δήλωσή του ο δημοφιλής συνθέτης και μία από τις εμβληματικότερες φυσιογνωμίες της ελληνικής Αριστεράς, Μίκης Θεοδωράκης παρενέβη στις πολιτικές εξελίξεις «με αληθινό πόνο για την πατρίδα και για τον λαό μας», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει και τονίζοντας ότι οι εξελίξεις τον δικαίωσαν, αναφερόμενος προφανώς στην έντονη κριτική που άσκησε αρκετές φορές το περασμένο διάστημα στον Αλέξη Τσίπρα.
Ο Μίκης Θεοδωράκης υπερασπίστηκε τις θέσεις της «Σπίθας» και σημείωσε ότι οι «προδομένοι της Αριστεράς μιλούν για Μέτωπο», κάτι που ο ίδιος και η ομάδα του ζητούσε εδώ και χρόνια και συμπλήρωσε με μια φράση που μάλλον δεν χωρά αμφισημίες για ενδεχόμενη συνεργασία του με το νέο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, τη στιγμή που ήταν έντονες οι φημολογίες ότι αναμένεται να τεθεί ακόμα και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της «Λαϊκής Ενότητας»: «Ας μην τους κάνουμε τη χάρη να μας κλέψουν κι αυτή την ιδέα».
Αναλυτικότερα, ολόκληρη η δήλωση του κ. Θεοδωράκη:
Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές της ΣΠΙΘΑΣ
σημερινοί, χθεσινοί και αυριανοί,

Σας γράφω με αληθινό πόνο για την πατρίδα μας και για τον Λαό μας, για τον χρόνο που χάθηκε, για την  Σπίθα που ενώ ξεκίνησε σαν Ήλιος, κατάντησε λυχνάρι. Όμως εξακολουθεί να υπάρχει, κι αυτό χάρη στην ακλόνητη πίστη δέκα-είκοσι το πολύ συναγωνιστών στις ιδέες μας και σε μένα προσωπικά.
Τελικά, όπως ασφαλώς θα το βλέπετε κι εσείς, οι πολιτικές εξελίξεις και η ίδια η Ζωή με ΔΙΚΑΙΩΣΑΝ.
Σας καλώ λοιπόν να μη χάσουμε κι αυτή τη νέα ευκαιρία και να βοηθήσετε όλοι και όλες να ξαναγίνει η ΣΠΙΘΑ όπως την ονειρευτήκαμε από την πρώτη στιγμή: Δυνατή και πρωτοπόρα με ακτινοβολία και με πειθώ, αληθινός μπροστάρης στις εξελίξεις, με στόχο τη λύτρωση του Λαού και την κατάκτηση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας.
Για τον λόγο αυτόν αποφασίσαμε εγώ και κάποιοι από τους πιστούς μου φίλους και συναγωνιστές να σας ξαναθυμίσουμε όλα τα κείμενα που γράψαμε ως τώρα με θέμα την ανάγκη της δημιουργίας του Πανελλήνιου Λαϊκού Πατριωτικού και Δημοκρατικού Μετώπου, που θα βοηθήσει τον Λαό να απαλλαγεί μια για πάντα από την ξένη ακρίδα και να γίνει αφέντης στη χώρα του.
Όπως βλέπετε, σήμερα όλοι και ειδικά αυτοί της προδομένης Αριστεράς μιλούν για Μέτωπο.
Ας μην τους κάνουμε τη χάρη να μας κλέψουν κι αυτή την Ιδέα, όπως κάνανε ως τώρα.

Αθήνα, 21.8.2015
Μίκης Θεοδωράκης
http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου