Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Εδώ… στη δροσούλα. Τε-λει-ό-τη-τα!!!


του Αντώνη Κρούστη


Δύσκολα να βρει κάποιος στην αρθρογραφία μου υποστηρικτικές πενιές για τον Σαμαρά, αλλά σε πολλά είχε δίκιο.

Το 2012 παρέλαβε ένα κράτος στη κόψη του ξυραφιού. Υποσχέθηκε ότι θα κρατήσει την χώρα στον πυρήνα της Ευρωζώνης και το τήρησε κατά κεραίας.

Στόχος του ήταν τα πρωτογενή πλεονάσματα και τα κατάφερε.

Υποσχέθηκε στο τέλος του 2014 έξοδο της χώρας από την ύφεση και επέτυχε, μετά από 5 χρόνια, μικρό ρυθμό ανάπτυξης.

Επέτυχε επίσης την αναστροφή του ρυθμού αύξηση της ανεργίας , αποκλιμακώνοντας την  μέσα στο 2014.

Θα μπορούσε να επιτύχει πολύ μεγαλύτερες επιδόσεις αν προσανατολίζονταν σε δραστικές περικοπές των δημοσίων δαπανών. Αρχής γεννωμένης των μνημονίων η ΤΡΟΙΚΑ έθετε πάντα στο  τραπέζι την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, δίνοντας βάρος στην περικοπή κράτους. 

Η ελληνική, πάντα, πλευρά αντιδρούσε αντιπροτείνοντας αντίστοιχα ισοδύναμα με την επιβολή φόρων.

Φόρος στην ιδιωτική οικονομία για να συντηρηθεί η δημόσια. Το αποτέλεσμα το γνωρίζουμε όλοι. Ανεργία, ύφεση και παραγωγική αποσύνθεση.

 Για να λέμε και του ..… Σαμαρά  το δίκιο, επιχείρησε, και σε κάποιο βαθμό το κατάφερε, να γύρει την πλάστιγγα προς την πλευρά της μείωσης των φόρων, χωρίς όμως να είναι γενναίες ούτε οι περικοπές των δημοσίων δαπανών ούτε  και οι αποκρατικοποιήσεις,  μη τυχόν και διαταράξει την πελατειακή  ραστώνη του Δημοσίου.

Μείωσε όμως το φόρο  των ακινήτων, μείωσε το φόρο κοινωνικής αλληλεγγύης κατά 30%, μείωσε το φορολογικό συντελεστή των επιχειρήσεων από το 30% στο 26% , τον φόρο για την εστίαση στο 13% , για να έρθει η κυβέρνηση της ΑΛΛΗΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, να τους επαναφέρει στο αρχικό τους ύψος και ακόμα παραπέρα. 

Με τον θίασο του Τσίπρα, οι επιχειρήσεις θα προκαταβάλουν το φόρο της επόμενης χρονιάς, αυξήθηκε ο φορολογικός συντελεστής πάλι στα 29%, εκτοξεύτηκαν τα προϊόντα στο 23% ΦΠΑ, φορολογήθηκαν οι αγρότες, η ανεργία καλπάζει, 60 επιχειρήσεις κλείνουν καθημερινά, το δημόσιο χρέος σκαρφαλώνει, τα capital controls αδρανοποιούν την αγορά, η ύφεση μας ξαναεπισκέπτηκε, φάγαμε και ένα τρίτο πιο σκληρό μνημόνιο με 13,5 δις και οι έλληνες;  
 
Εδώ στη δροσούλα.
Τε-λει-ό-τη-τα, που λέει και η διαφήμιση.

Αντώνης Κρούστης
Fileleftheros1966.blogspot.com
The GOVERNOR. Tο πρώτο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ πολιτικό application
https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.co.telia.thegovernor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου