Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ


Είναι γνωστό ότι ο ισχύον εκλογικός Νόμος ΠΟΡΡΩ ΑΠΕΧΕΙ από την λεγόμενη «απλή και άδολη» αναλογική. 

Το λεγόμενο «bonus» των 50 (!) εδρών, ήτοι του ενός έκτου (!) του συνόλου των εδρών του κοινοβουλίου ΦΑΛΚΙΔΕΥΕΙ την Λαϊκή έκφραση και βούληση, παραμορφώνει το εκλογικό αποτέλεσμα. 

Σήμερα προέχει, πέραν των άλλων και βαθύτερων, όπως η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ της εκπροσώπησης με τέτοια ΑΠΟΧΗ όπως αυτής στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη,(που δεν αναλύεται εδώ):
Η ΔΙΟΡΘΩΣΗ της βασικής δικλείδας του ισχύοντος εκλογικού νόμου:, όπως είναι το «bonus” των 50 εδρών στο εκάστοτε πρώτο κόμμα. 

Ως εκ τούτου προκύπτει άμεση ανάγκη, 

H ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ αυτού του αδιανόητου ΠΡΟΝΟΜΙΟΥ για το εκάστοτε πρώτο κόμμα. Η άμεση ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στους προηγούμενους εκλογικούς νόμους της περασμένης εικοσαετίας όσον αφορά τους Βουλευτές Επικρατείας, ήτοι της ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ από τους 50 βουλευτές «δώρο» στο πρώτο κόμμα, στους 12 που βοηθούσαν στον σχηματισμό κυβέρνησης, στα ΟΡΙΑ παραχάραξης της ΛΑΪΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ. 

-Την ίδια στιγμή, είναι αναγκαία η διατήρηση του ορίου του 3% των ψήφων πανελλαδικά για την είσοδο κόμματος στο Εθνικό Κοινοβούλιο, προκειμένου να αποτραπεί σε εθνοτική ή θρησκευτική ομάδα εντός της χώρας, να μετατραπεί σε ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ, με την καθοδήγηση της Άγκυρας. 

Αναμένουμε από τις πολιτικές δυνάμεις της Χώρας, ιδιαίτερα εκείνες που μέχρι χθες ΚΟΠΤΟΝΤΑΝ για την «απλή και άδολη αναλογική» , να εναρμονίσουν τον Εκλογικό νόμο με την ΛΑΪΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ. Τώρα, που η επόμενη «εκλογική αναμέτρηση» είναι μακριά…(:::).


ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ 
Αθήνα, 22.09.15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου