Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Μια και καλή για να ξεμπερδεύουμε

του Δ. Λέρτα
Η τοποθέτησή μου από την παράταξη μας στην επιτροπή κοινωνικών δομών, από την αρχή την αντιμετώπισα με μεγάλη ευθύνη, σοβαρότητα και συνέπεια.

Από την πρώτη στιγμή γνώριζα πολύ καλά τι σημαίνει διαχείριση προσωπικών δεδομένων και εχεμύθεια.

Αυτό ήταν το μόνο θέμα, ο μόνος όρος, που συζήτησα με τον επικεφαλής μας Άγγελο Νταβία και φυσικά πάνω σε αυτό το θέμα δεν σηκώνω κουβέντα από κανέναν. Η θητεία μου αυτόν τον ένα χρόνο το αποδεικνύει καθώς και η παρουσία μου όλα αυτά τα χρόνια στα κοινά.

Τώρα η μόνη σχέση που έχω με γλάστρα στη συγκεκριμένη επιτροπή είναι με το περιεχόμενό της…….και εξηγώ.



Είναι αλήθεια ότι μετά από κάθε συνεδρίαση φεύγω χώμα και αυτό γιατί είναι πραγματικά οδυνηρό να βλέπεις πόσοι συμπολίτες σου, αλλά και το χειρότερο ποιοι έχουν αιτηθεί βοήθεια. Και πραγματικά αισθάνομαι άσχημα απέναντι τους που συνεχίζω να πηγαίνω σε συνεδριάσεις που γίνονται σ’ ένα κτήριο το οποίο κοστίζει ένα σκασμό λεφτά. Λεφτά και δεν θα κουραστώ να το λέω, θα μπορούσαν να τους ανακουφίσουν ακόμα περισσότερο. Εμείς όμως καθόμαστε και ακούμε μπούρδες για την αναγκαίας ύπαρξη του κτηρίου.

Αυτό το φέρω βαρέως.

Όσο για την εμπιστοσύνη προς τους υπαλλήλους (ψυχολόγους κοιν. Λειτουργούς) προφανώς και έχω, πάντα όμως σε σχέση με την επιστημονική εισήγηση. Αυτή άλλωστε είναι η δουλειά τους και αυτός είναι ο μόνος τρόπος να ενημερωθείς για το αν πληρούνται τα κοινωνικά κριτήρια και από τα φορολογικά στοιχεία για τα οικονομικά κριτήρια.

Είναι όμως γελοίο και άνανδρο κατά τη γνώμη μου, οι διοικούντες να κρύβονται πίσω από τους υπαλλήλους και να απαξιώνουν τα θεσμικά όργανα μόνο και μόνο για να καλύψουν τα σύνδρομα τους

Είναι αστείο να υποχρεώνονται οι υπάλληλοι να τρέχουν να μαζέψουν υπογραφές των πρακτικών για την υπόθεση των επιταγών του «Ευριπίδη» για να καλύψουν τη πλάτη τους

Ή μήπως για να κάνουν συνένοχη την επιτροπή;

Σιγά τη συνενοχή.

Ναι στην τελευταία συνεδρίαση ενημερώθηκα ότι ο Ευριπίδης προτίθεται να δώσει σε οικογένειες που έχουν ανάγκη μερικές επιταγές και ζητήσαμε από τους υπαλλήλους να ετοιμάσουν μια εισήγηση.

Η πολιτική αλλά και ηθική ευθύνη για την όποια σκιά της διαδικασίας βαραίνει τη διοίκηση.

Τώρα για τους παιδικούς αταθμούς σ.σ. άλλη μια επιτροπή που συμμετείχα πριν την καταργήσει η διοίκηση. Επίσης Top Secret.

" Η επιλογή των οικογενειών, έγινε μέσα από τα μητρώα του Προγράμματος «Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» του Δήμου Χαλανδρίου. Πιο συγκεκριμένα από το Γραφείο Διαμεσολάβησης των Κοινωνικών Δομών του Δήμου, με αυστηρά κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, λαμβάνοντας υπόψη το κοινωνικό ιστορικό και τα στοιχεία που αναγράφοντα χωρίς την παρέμβαση των εκπροσώπων των παρατάξεων. Τα ονόματα των οικογενειών είναι προσωπικά δεδομένα που δεν δημοσιοποιούνται, καθώς από το Γραφείο Διαμεσολάβησης στα δικαιολογητικά που έχουν καταθέσει οι οικογένειες αυτές για την ένταξή τους στις κοινωνικές δομές ,τηρείται εχεμύθεια σύμφωνα με την αρχή προστασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων."

Για άσε και ξαναπάτα ρε Γερολυμάτε!

Τι ακριβώς εννοείς;

Εσείς λέγατε στο πρόγραμμα σας, ότι όλα τα παιδιά του Χαλανδρίου, θα έχουν πρόσβαση σε παιδικούς σταθμούς του δήμου και μάλιστα χωρίς τροφεία. Και όχι μόνο δεν τηρήσατε αυτά που λέγατε αλλά μειώσατε και τις θέσεις.

Ανάθεμα κι αν ξέρεις και εσύ τι κάνεις..

Ρε θα ανοίξετε τους παιδικούς σταθμούς να πάνε οι άνθρωποι τα παιδιά τους; Θα παλέψετε για να έχουν όλες οι οικογένειες δυνατότητα σε δημοτικές κοινωνικές δομές;

Αυτό είναι το ζητούμενο τα’ άλλα όλα είναι τρίχες.

Η εχεμύθεια σας μάρανε και η προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Να πιάσω και λίγο ΣΥΡΙΖΑ.

Εντάξει, λίγο όμως.

Είμαι κι εγώ ένας από αυτούς που άκουσαν το κάλεσμα του Τσίπρα και είπα να συμμετέχω σε μια προσπάθεια μια και έτσι κάνω στη ζωή μου. Παραμυθιάζομαι και βλέπω τα πράγματα αγγελικά πλασμένα.

Όταν λοιπόν κλήθηκα σε μια ολομέλεια (ιερά εξέταση) να «απολογηθώ» για το θράσος μου να κάνω αίτηση, κατάλαβα αμέσως ότι δεν είμαι ευπρόσδεκτος.

Μάλιστα όταν είπα ότι ήρθα στα πλαίσια της διεύρυνσης του κόμματος να συνεισφέρω, κάποιος από πίσω άκουσα να λέει ότι «δεν θα κάνουμε διεύρυνση και ότι να ναι».

ΩΡΑΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗ!!!

Μετά μου είπαν ότι είμαι στη παράταξη του ακατανόμαστου, που κακό χρόνο να μην έχει και ότι είμαι και πρώτος επιλαχόν, άρα μπορεί να φύγει ο ακατανόμαστος και να γίνεις δημοτικός σύμβουλος και επομένως θα κάνεις αντιπολίτευση στο Ρούσο.

Εκεί έκανα την μαλακία και ρώτησα, ρε παιδιά τι μου λέτε αφού ούτε ο Ρούσος είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκεί τελείωσα ΧΙ !!!

Α! μου καταλόγισαν ότι παλιά ήμουν ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή κατά τη γνώμη τους το 32 % που πήραν περισσότερο από το πραγματικό ποσοστό τους δεν έχει μέσα πασόκους Μάλιστα…….. Για δέστε ρε αυτοπεποίθηση.

Τέλος πάντων, γιατί πραγματικά με έχει κουράσει όλοι αυτή η μιζέρια και γιατί δεν έχω καμία διάθεση να ασχολούμαι με υστερικές πουρομπεμπέκες αλλά και κάθε τύπου barflys σταματάω εδώ.

Τα τηλέφωνά μου τα έχουν και αν αποφασίσουν να εφαρμόσουν τις εντολές του Προέδρου τους ας με πάρουν.

Λέρτας Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου