Του Θανάση Καρτερού από την ΑΥΓΗ

Θα το πω, κι ας το πιώ: Θέλουμε τελικώς όλοι να νικήσει σ' αυτές τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ; Κι όταν λέω όλοι, εννοώ όλοι εκείνοι που μέχρι χθες ήταν επώνυμοι κι ανώνυμοι του κόμματος. Εκείνοι που πήραν των ομματιών τους, αλλά κι εκείνοι που παραμένουν εντός με το ένα πόδι και με το σακίδιο γεμάτο πένθιμες αμφιβολίες. Και, τέλος, κάποιοι από κείνους που εμφανίζονται στα πάνελ, θα εμφανιστούν πιθανότατα στα ψηφοδέλτια, ίσως και στην αυριανή Βουλή.

Μπορείς, θα πείτε, να μπεις στην ψυχή του άλλου; Ούτε μπορείς, ούτε θέλεις. Από την άλλη, όμως, μπορείς να βλέπεις τα σημάδια, που τα βλέπουν βέβαια της Ρηγίλλης τα φρικιά και οι γερασμένες εξουσίες παρελθόντων δεκαετιών. Που ξανανιώνουν και με την υποψία μόνο: Ρε σεις, αυτοί δεν θέλουν να κερδίσουν τις εκλογές. Αυτοί θέλουν να επανέλθουν στην αντιπολίτευση, γιατί εκεί αισθάνονται πιο άνετα. Ας τους βοηθήσουμε να μετακομίσουν, λοιπόν. Επάνω τους!


Εξηγούμαι: Ο Παναγιώτης και οι λοιποί και λοιπές μάς τσουβάλιασαν με τη Ν.Δ. και όλο το σινάφι των Μνημονίων. Λάχανα-μπρόκολα. Στον ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα κατευθύνουν τα πιο πολλά και πιο βαριά πυρά τους. Άρα σκασίλα τους μεγάλη αν θα νικήσει ο "μεταλλαγμένος" ή οι αναλλοίωτοι και οι σμπίροι τους. Οι περισσότεροι από τους πενθούντες και αποχωρούντες επίσης, σύριζα που λέει ο λόγος μάς ξυρίζουν. Ακόμα κι ο Γλέζος μάς έστειλε στο πυρ το εξώτερο.

Βάλτε κοντά σ' αυτούς κι όλους εκείνους που επιμένουν, αλλά δεν αντιστέκονται δημοσίως στη γοητεία της λέξης ήττα. Και περιφέρουν την απογοήτευσή τους σε κανάλια και ραδιόφωνα, εμπνέοντας στον αναποφάσιστο την κλητική της: Ώ ήττα, εσύ θα είσαι η κάθαρση από τις αμαρτίες μας. Και θα μας γλιτώσεις από σοβαρά δεινά, όπως να αναγκαστούμε να κυβερνήσουμε πάλι. Και να αναγκαστούμε να συμβιβαστούμε με μέτρα τα οποία ποτέ δεν θα παίρναμε. Αν δεν. Αχ...

Αυτά. Που πρέπει να τα αφήσουμε πίσω, επειδή δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Να αφήσουμε πίσω και κάποιους, χωρίς βέβαια να τους τσαλαπατήσουμε. Διότι όσοι θέλουν με την ψυχή και το μυαλό τους να νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, να προχωρήσει η χώρα ένα βήμα μπρος, κι όχι να κάνει είκοσι δύο βήματα πίσω, είναι οι πολύ περισσότεροι. Και αποφασισμένοι. Είδαμε στο Αιγάλεω, στη Λιβαδειά, στην Καισαριανή, χιλιάδες πρόσωπα που δεν βολεύονται σε καμιά ήττα.

Θα νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι βεβαιώνουν αυτά τα πρόσωπα. Αρκεί να χωνέψουμε εμείς τι σημαίνει αυτή η νίκη. Εμείς! Και θα δείτε τότε πόσα απίδια βγάζει ο εκλογικός σάκος, για όσους μας θέλουν παρένθεση...