Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΥΕΛΛΩΔΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

Να επιτεθεί στην Πλατεία για να συσπειρώσει την δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας επέλεξε η ηγετική ομάδα της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (Ρούσσος - Γερολυμάτος - Χριστούλη) και απασχόλησαν το δημοτικό συμβούλιο επί μία ώρα αφού ο Νταβίας σήκωσε το γάντι (σιγά που θα το άφηνε).

Εχθές η ΣΤΑΣΗ -  το επίσημο όργανο της πλειοψηφίας ,έκανε ρεπορτάζ από το δημοτικό συμβούλιο.

Το αναδημοσιεύουμε για δύο λόγους:
1. Γιατί δεν γραφουν τίποτα για την αντιπαράθεση που προκάλεσαν οι ίδιοι επιτιθέμενοι από δημοσίου μικροφώνου σε Μέσο Ενημέρωσης.
2. Γιατί δεν λένε τίποτα για όσα ενδιαφέροντα είπε ο κ. Ανδριανάκης (καλά για τον Νταβία δεν θα λέγανε).
3. Γιατί έχουμε κοκκινίσει μερικά ενδιαφέροντα σημεία ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ που απλά ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ στα θέματα που έθεσε εναντίον της Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ - γιατί αυτά που έθεσαν ο Γερολυματος (η σάτυρα για τις μπύρες στο κτήμα) και η Χριστούλη (η διάψευση ότι έγραψε στο fb ότι αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι εντελώς της πλάκας και αυτοδιαψεύδονται).

Το άρθρο τιτλοφορείται:  

5 σημαντικές εξελίξεις στο Δήμο Χαλανδρίου το τελευταίο διάστημα

Η διαδικασία της Δευτέρας (31/08/15) έγινε μετά από περίπου 1 μήνα, πράγμα σπάνιο για το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου που συγκαλείται με μεγάλη συχνότητα έτσι ώστε, να απαντάει στα ζητήματα που προκύπτουν (να θυμίσουμε ότι τον Ιούλιο πραγματοποιήθηκαν 5 συνεδριάσεις!),

Όπως συνηθίζεται η συζήτηση ξεκίνησε με τις ενημερώσεις από την πλευρά της διοίκησης του Δήμου για όλα τα τρέχοντα θέματα. Οι οποίες παρά το διάστημα των θερινών διακοπών ήταν αρκετές. Ο δήμαρχος, στάθηκε κυρίως σε πέντε σημεία:

Ανέφερε ότι μετά από αρκετές και μεγάλες προσπάθειες, η δημοτική αρχή κατόρθωσε μέσα στο Αύγουστο να αποκτήσει την άδεια για οικοδομικές εργασίες καθώς και για την διενέργεια πολιτιστικών εκδηλώσεων στο θέατρο της Ρεματιάς. (1) Γεγονός, που από την μία επιτρέπει να γίνονται οι απαραίτητες επισκευές που διασφαλίζουν την υγιεινή και την λειτουργικότητα του χώρου. Από την άλλη διασφαλίζει την ύπαρξη του δημοτικού θεάτρου και του φεστιβάλ που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε αυτό. Για αυτή την εξέλιξη ο Σίμος Ρούσσος, ευχαρίστησε δημόσια τον αντιδήμαρχο πολιτισμού, τον δικηγόρο κ. Τακόπουλου και όσους από το δήμο Χαλανδρίου και τα αρμόδια υπουργεία συνεργάστηκαν για βγουν οι άδειες.

Επίσης, είπε πως αδειοδοτήθηκε μετά από πολύ καιρό και το αθλητικό κέντρο Ν.Πέρκιζας (2) το οποίο είναι το μεγαλύτερο στην πόλη μας. Ενώ ανακοίνωσε ότι σειρά έχουν πάρει το Παπαδάκης στο Κάτω Χαλάνδρι και το Παπαγιαννόπουλος στην Αποστολοπούλου.

Ύστερα, ανακοίνωσε πως έγινε δεκτή η αίτηση για την πρόσληψη 52 εργαζομένων από τους 53 που είχε επιδιώξει να πάρει ο δήμος, μέσω του προγράμματος του ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς. (3).Η επιλογή να ζητηθεί χρηματοδότηση για την πληρωμή εργαζόμενων ήταν επιλογή που έκανε η δημοτική αρχή και είχε προκαλέσει τα ερωτήματα της αντιπολίτευσης σε προηγούμενη Δ.Σ. για το αν μπορεί να υλοποιηθεί. Το αποτέλεσμα αυτό αποτελεί μία εξαιρετικά θετική εξέλιξη για την παροχή προσχολικής αγωγής στο Χαλάνδρι.

Το άλλο θέμα το οποίο τόνισε ο δήμαρχος ήταν ότι έχουν έρθει γύρω στους 100, δηλαδή σχεδόν οι μισοί, από τους 5μηνίτες συμβασιούχους που έχει ζητήσει η δημοτική αρχή. Παρέχοντας μεγάλη ενίσχυση στις υπηρεσίες του δήμου. Χαρακτηριστικά είπε πως μέσα σε αυτούς είναι 12 γυμναστές που ήταν αναγκαίοι για την πραγματοποίηση των αθλητικών προγραμμάτων.(4) Τέλος, επισήμανε πως ξεκίνησε, πάλι μετά από πολύ μεγάλη χρονική περίοδο, η συλλογή εγκαταλελειμμένων οχημάτων (5). Κίνηση που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής στην πόλη απομακρύνοντας πηγές ρύπανσης και βοηθώντας σε κυκλοφοριακά προβλήματα. Ο αριθμός αυτών των αυτοκινήτων είχε φτάσει κοντά στα 300 και μέσα σε λίγες μέρες έχουν μεταφερθεί 60.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ:



 ΓΙΑ ΤΑ 1 -2 και 5 ο δήμαρχος είπε ότι "η αντιπολίτευση - αναφερόμενος στην Πλατεία - δεν έγραψε μια καλή κουβέντα". 

Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΜΑΣ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΣ αφού και τα τρία αυτά θέματα τα έχουμε αναδείξει ΘΕΤΙΚΑ. 

Ειδικά το θέμα της αδειοδότησης του ΠΕΡΚΙΖΑΣ από τότε που βγήκε σε χρόνο ΜΗΔΕΝ η προσωρινή άδεια που κάποιοι έλεγαν ότι δεν μπορεί να βγει και έπρεπε να πάει το αθλητικό κέντρο σε ιδιώτες (για να μην ξεχνιόμαστε).

ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ: ΕΔΩ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ.

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων 

ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ : ΕΠΙΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Για το θέμα των θέσεων ΕΣΠΑ για παιδικούς σταθμούς: Προχθές λοιπόν μας ενημέρωσε ο δήμαρχος. Αφού προχθές ενημερωθήκαμε ΠΩΣ μας κατηγορεί ότι "παραπληροφορήσαμε" πριν ένα μήνα;;;;; 

ΜΑΝΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ και κάνουμε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ δημοσιογραφία, άρα γράφουμε ό,τι ισχύει και όχι ό,τι "ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ".

Εγκρίθηκαν λοιπόν οι θέσεις από ΕΣΠΑ όμως σου λέει.

ΤΙ ΝΕΟ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΜΩΣ; ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ;

ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΜΗΠΩΣ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ;

 ΟΧΙ!!!! 

Γιατί αυτές τις θέσεις τις ξέραμε! Ήταν οι παλιές που ανανεώθηκαν.

Είναι οι θέσεις που εγκρίνονται ανάλογα με τις θέσεις που καλύπτει το ΕΣΠΑ στους παιδικούς μας σταθμούς. 

ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΔΕΔΟΜΕΝΕΣ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΠΑΛΙ  ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΕΣ!

Γιατί δεν απαντούν: Θα μπορούσαν να είναι περισσότερες οι θέσεις εργαζομένων από ΕΣΠΑ;;;

ΝΑΙ! ΞΕΚΑΘΑΡΑ!

Αν είχαν υποβληθεί περισσότερες αιτήσεις ένταξης οικογενειών από το Χαλάνδρι και είχαμε μεγαλύτερη δυναμικότητα παιδικών σταθμών στο ΕΣΠΑ, όπως αναδείξαμε με το ρεπορτάζ από την ΠΕΝΤΕΛΗ προχθές. 

ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ Ο ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ (άσε που θα βγει ΠΙΟΝΓΚ ΓΙΑΝΓΚ αν το επιχειρήσει).

 Σε τι παραπληροφορήσαμε λοιπόν;;;

 Για το θέμα των αθλητικών προγραμμάτων τώρα:

Προχθές ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι "εγκρίθηκαν" - ΟΧΙ ΟΤΙ ΗΡΘΑΝ, έχει ανακρίβεια το ρεπορτάζ της ΣΤΑΣΗΣ - οι 100 θέσεις.

Και είπε ότι πάγωσαν λόγω προκήρυξης εκλογών και θα έρθουν ΜΕΤΑ!

ΕΜΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ - ΟΧΙ ΠΑΡΟΛΕΣ.

Πού είναι η απόφαση; Δεν μας την δείχνουν;

Μακάρι όμως  να εγκρίθηκαν και μακάρι να δούμε ΑΠΟΦΑΣΗ είτε τώρα, είτε μετά τις εκλογές.

Με κουβέντες ή υποσχέσεις πολιτικών όμως εμείς δεν δίνουμε συγχαρητήρια, όπως μας ζητούν.

Όταν αρχίσουν - αν αρχίσουν - τα αθλητικά προγράμματα στο Χαλάνδρι εμείς θα ΣΥΓΧΑΡΟΥΜΕ την διοίκηση και θα πανηγυρίσουμε. Γιατί θα δικαιούμαστε να πανηγυρίσουμε αφού ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΠΑΛΕΥOΥΜE ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ.

ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ΘΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ. 

Το "ΘΑ ΕΧΕΙ" δεν μας αφορά. Από ΘΑ έχουμε χορτάσει.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ και να καταδικάσει την αντιδήμαρχο που αποκάλεσε δημόσια την ΠΛΑΤΕΙΑ "ΚΩΛΟΦΥΛΛΑΔΑ" ΨΕΔΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου