Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΙΝΕΙ ΤΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΠΛΗΘΗ ΤΩΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΟΖΩΩΝ

Επειδή γράφουμε χαλαρά στην ΠΛΑΤΕΙΑ - και έτσι θα συνεχίσουμε - οι σφιχτοκώληδες αλλού -  ο μη γνώστης της αυτοδιοίκησης δεν βλέπει τι παίζεται πίσω από το καλαμπούρι πολλές φορές.

Το θέμα με τα αδέσποτα έτσι όπως προσπαθεί na το εμφανίσει ο δήμος κρύβει ένα ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ:
ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΝΟΜΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.
ΤΟ "ΚΑΤΑ ΝΟΜΟ" - που το παραδέχεται και ο δήμος στην ανακοίνωσή του - δεν μπαίνει για να δοθεί έμφαση.

Είναι για να κατανοήσει ο απλός πολίτης ότι πρόκειται ΓΙΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της αυτοδιοίκησης, δεν είναι μια "κατ' επιλογή" πρωτοβουλία της διοίκησης του δήμου.

Οι ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΕΣ αρμοδιότητeς της αυτοδιοίκησης πρέπει να καλύπτονται από ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ και ΥΠΟΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ, δημοτικές υπηρεσίες. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ!

Θεσμοθετημένες αρμοδιότητες είναι η καθαριότητα και το πράσινο (εδώ εμπεριέχονται και τα αδέσποτα), ο ηλεκτροφωτισμός της πόλης, οι παιδικοί σταθμοί, η οδοποιία κα.

Η απόπειρα μεταβίβασης των υποχρεώσεων παροχής των ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ αρμοδιοτήτων ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ  σε "εξωθεσμικά σχήματα"  - εθελοντικά, κοινωνικά επιχειρηματικά, ιδιωτικά - είναι σημείο ΖΕΡΟ, κόκκινη γραμμή για αυτοδιοικητικούς που αντιστρατεύονται το σχέδιο ουσιαστικής  ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ της αυτοδιοίκησης και εκχώρησης της σε ιδιώτες.
 Και είναι κόκκινη γραμμή και για την ΠΟΕ ΟΤΑ, χρόνια τώρα.

Επειδή εκτός από το καλαμπουράκι και το επικοινωνιακό παιχνιδάκι υπάρχουν τα μεγάλα ανοικτά μέτωπα της αυτοδιοίκησης αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ από το 2014 για το θέμα του "εθελοντισμού" που έχει γίνει η σημαία της διοίκησης του δήμου 

(Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΙΧΕ ΒΓΕΙ ΤΟ 2014 ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ)

«Υπάρχει συντονισμένη μεθόδευση κυβέρνησης και αιρετών να υποκαταστήσουν το προσωπικό με ελαστικές σχέσεις εργασίας (Δίμηνα, Κοινωφελής Εργασία, Μ.Κ.Ο., ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. κ.λπ.). 

Νέο φρούτο πλέον στις ξεχειλωμένες εργασιακές σχέσεις είναι η δήθεν «εθελοντική εργασία» που ουσιαστικά προκύπτει “μαύρη και ανασφάλιστη εργασία”!!!

Ενημερώνουμε τους Συλλόγους Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. πως πλήθος αιρετών προσπαθούν να καλύψουν τις ελλείψεις προσωπικού στις θεσμοθετημένες Υπηρεσίες των Δήμων βάζοντας από την «πίσω πόρτα» δήθεν «εθελοντές». Ενέργεια φανερά μη νόμιμη!!!

Σε αυτή την κατεύθυνση είναι και το με αριθμ. πρωτ.: 26129/10-7-2012 απαντητικό έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών σε σχετικό ερώτημα όπου ξεκαθαρίζει πως το θεσμικό πλαίσιο δεν παρέχει την δυνατότητα εθελοντικής εργασίας σε Ο.Τ.Α. και ως εκ τούτου οι Ο.Τ.Α. απαγορεύεται να δέχονται την παροχή εθελοντικής εργασίας στις οργανωμένες υπηρεσίες τους.

Καλούμε τους Συλλόγους-Μέλη της Ομοσπονδίας να καταγγέλλουν κάθε προσπάθεια «μαύρης εργασίας» με το πρόσχημα του εθελοντισμού διασφαλίζοντας τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και διεκδικώντας την κάλυψη των αναγκών με μόνιμο προσωπικό.

Σε περίπτωση που διαπιστωθούν κρούσματα «μαύρης» ουσιαστικά εργασίας σε οργανωμένες υπηρεσίες οι Σύλλογοι-Μέλη θα πρέπει να παρεμβαίνουν άμεσα στις Διοικήσεις των Δήμων και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης να καταγγέλλουν το περιστατικό στην Επιθεώρηση Εργασίας, στο Ι.Κ.Α. και στις Διευθύνσεις Υγιεινής της Περιφέρειας όταν αφορά Υπηρεσίες όπου παρέχεται τροφή ή ποτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου