Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙ: Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΧΙΣΕ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

του Αθ.. Μακρή
Με την ελπίδα ότι με σκληρή δουλειά και θέληση μπορούμε να αλλάξουμε πορεία και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των παιδιών μας.

Στην συνεδρίαση της χθεσινής σχολικής επιτροπής Α΄ εκπαίδευσης συζητήθηκαν τα προβλήματα των δημοτικών και νηπιαγωγείων με έμφαση στα προβλήματα του 7 -10ου δημοτικού – 6-7-9ου νηπιαγωγείου. ( κάλυψη ανταλλακτικών δικτύου νερού – χρηματική κάλυψη της διαρροής…επισκευή της καθίζησης )

Μετά από αίτημα μου στην υποδιευθύντρια για σχολικό τροχονόμο πριν λίγες μέρες, το 7 -10ο έστειλε με την σειρά του το αίτημα στην σχολική επιτροπή , η οποία το αποδέχτηκε. Επιτελούς το μεγαλύτερο συγκρότημα του Δήμου θα έχει τον τόσο χρήσιμο αν όχι απαραίτητο σχολικό τροχονόμο. Είναι ξεκάθαρα μια τεράστια αναβάθμιση στην ασφάλεια των παιδιών!!!

Επίσης κατέθεσα πρόταση για διόρθωση του τρόπου επιχορήγησης προς τα σχολεία – τα προβλήματα του τωρινού τύπου στερούν χρήματα από τα μεγαλύτερα σχολεία πχ τα δημοτικά σχολεία του Κάτω Χαλανδρίου λαμβάνουν σήμερα λιγότερα χρήματα απ‘ ότι θα έπρεπε  - η διαφορά αγγίζει σε ορισμένες περιπτώσεις το 40%  Η επιτροπή αποφάσισε να προβεί στις απαραίτητες διορθώσεις και θα στείλω τον μαθηματικό τύπο στα μέλη της επιτροπής ώστε το θέμα να κλείσει την επόμενη συνεδρίαση.

Ναι, ελπίδα υπάρχει αρκεί να αναδείξουμε τα προβλήματα αντικειμενικά, να καταθέτουμε τεκμηριωμένες προτάσεις  και βεβαίως να επιμένουμε ώστε αργά  αλλά σταθερά να υπάρχει βελτίωση και αλλαγή πορείας προς ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους !!!

Αθανάσιος Μακρής  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου