Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Τέσσερα νέα μεγάλα έργα από την Περιφέρεια Αττικής στο Δήμο Νέας Ιωνίας


 Έργα ύψους 22.538,000,00 ευρώ υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Νέας Ιωνίας σύμφωνα με τον προϋπολογισμό 2015-2016.

Συγκεκριμένα η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα προχωρά σε ουσιαστικά έργα υποδομής, βασισμένα στις ανάγκες των πολιτών της Νέας Ιωνίας και στο αναπτυξιακό σχέδιο της Περιφέρειας.

Αναλυτικά πρόκειται για:

1. Την ανάπλαση του οικοδομικού τετραγώνου στη συμβολή των οδών Γυμνασίου, Πατριάρχου Ιωακείμ και Χρυσοστόμου Σμύρνης και την κατασκευή υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων συνολικού προϋπολογισμού 8.800.000,00€. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή τριώροφου υπόγειου χώρου στάθμευσης, συνολικής επιφάνειας 10.600 τ.μ. , δυναμικότητας 363 θέσεων στο σημείο (οικοδομικό τετράγωνο 150) . Η ανάπλαση στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μέσω της κατάργησης της άναρχης στάθμευσης, στην αύξηση της απασχόλησης, στη σημαντική μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, στη βελτίωση της εξυπηρέτησης των επιβατών του σταθμού ΗΣΑΠ καθώς και στην αύξηση των επισκεπτών του Εμπορικού Κέντρου του Δήμου Ν. Ιωνίας.

2. Την κατασκευή της πεζογέφυρας στη γέφυρα της οδού Αλ. Παναγούλη καθώς και διαμορφώσεις λοιπών κοινόχρηστων χώρων συνολικού προϋπολογισμού 350.000,00€. Σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό θα κατασκευαστεί πεζογέφυρα μεταξύ των σταθμών ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας & Ηρακλείου, με σκοπό την εξυπηρέτηση και ασφαλή διέλευση των κατοίκων προς τα σχολεία αλλά και το ΙΚΑ Νέας Ιωνίας. Στόχος είναι να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των πεζών, η οποία έως σήμερα γινόταν μέσω γέφυρας αυτοκινητοδρόμου με πεζοδρόμιο πλάτους μόλις 60εκ, ενώ η κάθοδος προς το επίπεδο των οδών γινόταν μέσω λίθινης κλίμακας που παρουσίαζε στατικά προβλήματα. Με την ολοκλήρωση του έργου, που βρίσκεται σε ώριμο στάδιο, η κυκλοφορία θα διεξάγεται πλέον με ασφάλεια.

3. Την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων, σε περιοχές του Δήμου, συνολικού προϋπολογισμού 6.334.000,00€. Σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει εκπονηθεί θα κατασκευαστούν αγωγοί αποχέτευσης ομβρίων υδάτων σε διάφορες περιοχές του Δήμου Ν. Ιωνίας, που θα συμβάλλουν στην αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου.

4. Την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων και συλλεκτήρα ομβρίων στην περιοχή του Περισσού προϋπολογισμού 6.888.000,00€. Η κατασκευή περιλαμβάνει και την τοποθέτηση δικτύου αγωγών αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στη περιοχή του Περισσού και του συλλεκτήρα ομβρίων του Περισσού έως τον Ποδονίφτη, για την αντιμετώπιση του προβλήματος των έντονων πλημμυρικών φαινομένων.

Τα δύο από τα έργα (πεζογέφυρα Παναγούλη και ανάπλαση οικοδομικού τετραγώνου 150) βρίσκονται ήδη σε πολύ ώριμο στάδιο, ενώ αναμένεται η συζήτησή τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο, προκειμένου να εγκριθούν οι όροι της προγραμματικής σύμβασης.

Κοινός άξονας όλων των υπό υλοποίηση έργων είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής, με δράσεις που στοχεύουν στην ασφαλή κυκλοφορία οχημάτων και πεζών, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιπλημμυρική θωράκιση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης του βόρειου τομέα Γιώργος Καραμέρος δήλωσε σχετικά:" Μολονότι η Νέα Ιωνία είναι μια από τις περιοχές του βόρειου τομέα της Αττικής που η κρίση έπληξε καίρια τα προηγούμενα χρόνια, ελάχιστα έργα έγιναν από την προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής. Με αυτήν την πολιτική τόσο στο βόρειο τομέα όσο και σε άλλες περιοχές εντάθηκε η ανισότητα μέσα στην Αττική. Η συνεργασία μας με τον Δήμο N. Ιωνίας σκοπεύει ακριβώς σε αυτό. Στην αποκατάσταση των ισορροπιών σε σχέση με την χρηματοδότηση (εξ’ ου και η διάθεση των 22,5 εκατ. ευρώ) αλλά και τις ίσες ευκαιρίες στην ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής. Η μεσαία τάξη και η προσφυγιά δεν τιμώνται μόνο με επαινετικές αναφορές στους αγώνες και την ιστορία τους. Χρειάζονται πράξεις και είμαστε υποχρεωμένοι να τις κάνουμε ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου