Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Ημερίδα με θέμα «Για να μη θαλασσώνουν τα νερά» με κεντρικό ομιλητή το Μανώλη Γλέζο, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής

 
Μανώλης Γλέζος: «Κάστρο με νερό, άπαρτο κάστρο»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες ημερίδα με τον εύγλωττο τίτλο:

«Για να μη θαλασσώνουν τα νερά», με αντικείμενο τα φράγματα ανάσχεσης των χειμάρρων, τον εμπλουτισμό των υδροφορέων, την αντιμετώπιση των πλημμυρών και της διάβρωσης του εδάφους.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, ήταν ο Μανώλης Γλέζος. Στην εισήγησή του, αφού έκανε αναφορά στην άρρηκτη σχέση του ανθρώπου με τη φύση και ειδικά με το νερό, αναφέρθηκε στις χρήσεις του νερού στην καθημερινή ζωή, στη βιομηχανία, στην αλιεία, στην αναψυχή, αλλά και στις μεθόδους που χρησιμοποιεί η εφαρμοσμένη επιστήμη για να το διαχειριστεί, όπως π.χ. τα φράγματα.

Ειδική αναφορά έκανε, τέλος, και στις προοπτικές που δίνει ο τομέας διαχείρισης του νερού, όπως είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας που είναι αναγκαίες για τη στελέχωση υπηρεσιών, οι οποίες εμπλέκονται με τη διαχείριση αυτού του ζωτικού στοιχείου, ώστε να είναι πολύτιμος σύμμαχος της κοινωνίας και της οικονομίας, και όχι πηγή διακινδύνευσης. Όπως ανέφερε εμφατικά «Η Ελλάδα μαστίζεται από τις πλημμύρες, υποφέρει από τη λειψυδρία και χάνει κάθε χρόνο καλλιεργήσιμο έδαφος, ίσο με έκταση της Πάτμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου