Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Αλλάζει σίγουρα μετά το ατύχημα η Κοινωφελής Εργασία


Ο σοβαρός τραυματισμός του εργαζομένου κατά τη διάρκεια αποκομιδής απορριμμάτων στις 5 Οκτωβρίου 2015 στο Δήμο Μεγαρέων, έβαλε όπως φαίνεται την ταφόπλακα στην μορφή όπως την ξέρουμε στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας .

Πριν από λίγες μόνο ημέρες το Υπουργείο Εργασίας είχε ανακοινώσει 250.000 νέες θέσεις εργασίας για το τέλος του 2015 και για το 2016. Οι ωφελούμενοι όμως του προγράμματος δεν θα έχουν καμία σχέση με αυτό που γνωρίζαμε. Τα νέα προγράμματα θα δίνουν απόλυτη προτεραιότητα στους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας που τους λείπουν κάποια ένσημα για να συνταξιοδοτηθούν, στους μακροχρόνια άνεργους και στους εργαζόμενους με ειδικότητες.

Ετσι το Υπουργείο Εργασίας έχει σαφή προσανατολισμό να καταργήσει τα προγράμματα που στελεχώνανε την καθαριότητα των δήμων. Πολύ περισσότερο μετά το ατύχημα όπου ο εργαζόμενος στα Μέγαρα είχε προσληφθεί με την Κοινωφελή Εργασία και μάλιστα με τον τίτλο που διεκδικούσε η ΚΕΔΕ ως «Γενικών Καθηκόντων»

Η ΠΟΕ ΟΤΑ καταγγέλλει την εγκληματική αδιαφορία και αμέλεια των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας, αλλά και των Αιρετών, που εξωθούν συμβασιούχους να απασχολούνται σε καθήκοντα τα οποία απαγορεύεται να ασκούν.

Όπως καταγγέλθηκε στην Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., ανωνύμως, πέραν του ότι ο τραυματίας εργαζόμενος απασχολούνταν σε καθήκοντα που δεν έπρεπε, ο οδηγός του απορριμματοφόρου με το οποίο συνέβη το ατύχημα δεν είχε καμία απολύτως εργασιακή σχέση με τον Δήμο Μεγαρέων. Πρόκειται δηλαδή όπως αναφέρει η ΠΟΕ ΟΤΑ, για ένα περιστατικό «μαύρης» και αδήλωτης εργασίας. Ένα φαινόμενο που έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια και τροφοδοτείται όσο οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας «εθελοτυφλούν» και η κυβέρνηση ανέχεται (αν όχι στηρίζει) τους Αιρετούς στην απαξίωση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με στόχο αργότερα να τις αναθέσουν  σε ιδιώτες.
Η Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α. καλεί την Αστυνομία που επιλήφθηκε της υποθέσεως, το Δήμο Μεγαρέων και το Υπουργείο Εργασίας ως έχουν υποχρέωση, να δώσουν όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα και να αποκαλύψουν τί πραγματικά συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση. Κι αυτό γιατί, υπάρχουν διάφορες εκδοχές για τις συνθήκες του ατυχήματος. Σύμφωνα με κάποιες συνέβη όταν ο εργαζόμενος έπεσε από το σκαλοπάτι του απορριμματοφόρου, ενώ κάποιες άλλες θέλουν να άνοιξε η πόρτα και έπεσε.

http://www.myota.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου