Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΛΥΑ

Ό,τι διαβάζεις εδώ είναι ΑΛΗΘΕΙΑ και την ΑΛΗΘΕΙΑ την αναζητούμε εμείς καθημερινά.

Υπάρχουν - λίγες φορές - ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΛΑΘΗ ή ΜΑΣ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΚΑΤΙ που μόλις διαπιστωθεί ΕΠΑΝΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ!

Και ξεφεύγει ΣΥΝΗΘΩΣ με ευθύνη κάποιου που δεν έχει εκτελέσει έγκαιρα τις υποχρεώσεις του και γίνετσι υπαίτιος παεξηγήσεων και δημιουργίας εσφαλμένων εντυπώσεων.

Σκοπιμότητα να σε παραπληροφορήσουμε ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ και  ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ.

Σε όλο αυτό το τελευταίο τουρλουμπούκι που οδήγησε στα δικαστήρια ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ δεν παίρνουμε πίσω τίποτα.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΦΛΥΑ ΑΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΣ

 Εχθές γράψαμε ότι τα μέλη του ΔΣ της ΦΛΥΑ παίρνουν έξοδα παράστασης.

 Αυτή ήταν η εισήγηση της πλειοψηφίας - την οποία είχαμε διαβάσει στα θέματα που μας στέλνουν για το ΔΣ  ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ.
 
 Όπως μας διευκρίνισε όμως εχθές  η κα Αθανασάτου κατά την συνεδρίαση του ΔΣ της εταιρίας  η εισήγηση της Προέδρου ΑΛΛΑΞΕ  και έτσι πλέον τα μέλη του ΔΣ της εταιρείας δεν παίρνουν έξοδα παραστάσεως.

Δεν φταίμε όμως εμείς που από τον Δεκέμβριο που λήφθηκε, η απόφαση του ΔΣ ανέβηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ ..... ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ, τέσσερεις μήνες μετά. Από εκεί ενημερωνόμαστε. ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Και δεν μπορούμε για κάθε θέμα που προκύπτει ΣΗΜΕΡΑ να παρακολουθούμε την ΔΙΑΥΓΕΙΑ, τέσσερεις και πέντε μήνες μετά.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΡΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ.

Αλλιώς εκείνοι πρέπει να απολογούνται και να ενημερώνουν τα ΜΜΕ για τις καθυστερήσεις ή τα λάθη και όχι να κατηγορούν από πάνω ή να σέρνουν στα δικαστήρια.

Άσε που μέχρι πέρυσι οι αποφάσεις έμπαιναν και στο site της ΦΛΥΑ ενώ αυτό σταμάτησε (όσο λιγότεροι μαθαίνουν τόσο καλύτερα φαίνεται να  είναι το νέο δόγμα).

ΝΑ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΛΟΙΠΟΝ -  ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ 16-12-2014 που ανέβηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 2 Απριλίου 2015 με ΑΔΑ: 7ΚΗΖΟΡΦΦ-ΣΙ3



Θέμα 4ο: Αποζημιώσεις μελών Διοικητικού Συμβουλίου, Προέδρου, Διευθύνοντος Συμβούλου και Αντιπροέδρων: 

Η Πρόεδρος εισηγούμενη το θέμα ανέφερε ότι όλες οι αποζημιώσεις κινούνται σε επίπεδα μνημονιακών περιορισμών δεδομένου ότι μετά το Μεσοπρόθεσμο μειώθηκαν στο μισό όλες οι αποζημιώσεις μελών συλλογικών οργάνων. Υπάρχει μια κατάσταση η οποία αποτυπώνει τις αποζημιώσεις του Προέδρου στο ποσό των 675,00 € (εξακοσίων εβδομήντα πέντε ευρώ), του Διευθύνοντος Συμβούλου στο ποσό 787,00 € (επτακοσίων ογδόντα επτά ευρώ), του Αντιπροέδρου Α΄ στο ποσό των 450,00 € (τετρακοσίων πενήντα ευρώ), του Αντιπροέδρου Β΄ στο ποσό των 337,00 € (τριακοσίων τριάντα επτά ευρώ) και αποζημιώσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ανά συνεδρίαση καθαρά στο ποσό των 26,00 € (είκοσι έξι ευρώ). Δεδομένης της ταμειακής κατάστασης της Εταιρείας οι αποζημιώσεις θα μείνουν στα ίδια επίπεδα. Με το σκεπτικό όμως που διατυπώθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ., ότι οι Αντιπρόεδροι θα επικουρούν και θα ασκούν ουσιαστικά καθήκοντα στην Εταιρεία, προτείνεται να υπάρξει μια μικρή αύξηση στις αποζημιώσεις αυτών.
Αναλυτικότερα προτείνονται ως προς τις αποζημιώσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, του Προέδρου, του Διευθύνοντος Συμβούλου και των Αντιπροέδρων Α΄ και Β΄ τα εξής:

Αποζημίωση Προέδρου ποσού 675,00 € (εξακοσίων εβδομήντα πέντε ευρώ)

Αποζημίωση Διευθύνοντος Συμβούλου ποσού 787,00 € (επτακοσίων ογδόντα επτά ευρώ)

Αποζημίωση Αντιπροέδρου Α΄ ποσού 550,00 € (πεντακοσίων πενήντα ευρώ)

Αποζημίωση Αντιπροέδρου Β΄ ποσού 400,00 € (τετρακοσίων ευρώ) και

 Όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου αποζημίωση καθαρά 26,00 € (είκοσι έξι ευρώ) ανά συνεδρίαση

Τέλος η Πρόεδρος ανέφερε ότι το Δ.Σ. επιφυλάσσεται εφόσον η ταμιακή εικόνα της Εταιρείας το επιτρέψει, να εξετασθούν οι αναφερόμενες αποζημιώσεις.
Η Πρόεδρος έδωσε τον λόγο στον κ. Ανδρεόπουλο ο οποίος ανέφερε ότι όπως έχει τοποθετηθεί σχετικά και στο παρελθόν δεν είναι σύμφωνος με την λήψη αμοιβών των μελών του Διοικητικού Συμβούλιου της Εταιρείας, του Προέδρου, του Διευθύνοντος Συμβούλου και των Αντιπροέδρων. Προσωπικά αρνείται την λήψη αποζημίωσης για τις παραστάσεις στα Δ.Σ. αλλά και για οποιονδήποτε λόγο από την Εταιρεία όπως έχει αρνηθεί και τις αποζημιώσεις του έτους 2014. Η ΦΛΥΑ Α.Ε. είναι μία ζημιογόνος εταιρεία και γι’ αυτό δεν θα πρέπει να έχει δαπάνες. Δεν θα υπήρχε αντίρρηση εάν οι Ισολογισμοί της Εταιρείας ήταν θετικοί, εάν είχε αξιοποιηθεί το 100% του κεφαλαίου και των ακινήτων και είχε η Εταιρεία να επιδείξει κερδοφόρα πορεία και θετικούς Ισολογισμούς και αυτή τη στιγμή το Δ.Σ. καλείται ήδη να επιβαρύνει το ταμείο των Χαλανδραίων δημοτών, που ήδη είναι επιβαρυμένο με 600.000,00 € και ήδη επιβαρύνουμε την καθαρά θέση της Εταιρείας με τις δικές 6
μας αποζημιώσεις. Είναι κατανοητό ότι είναι απαιτητική δουλειά, είναι υπεύθυνη δουλειά, κάποιοι από το Δ.Σ. αναλαμβάνουν ευθύνη, υπογραφές, διαχείριση της εταιρείας ωστόσο όμως εάν όλοι αντιμετωπίζουν τη συμβολή στα κοινά εθελοντικά, εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που επικρατούν αυτή τη στιγμή στην Εταιρεία και για όλα ως άνω αναφέρονται δεν θα πρέπει να υπάρχει, προς το παρόν, η απαίτηση να λαμβάνει το Δ.Σ. αμοιβές. Τέλος ο κ. Ανδρεόπουλος ανέφερε ότι παραιτείται από τις δικές του αμοιβές.
Η Πρόεδρος έδωσε το λόγο στον κ. Τακόπουλο ο οποίος με τη σειρά του διαφωνεί ως προς την τοποθέτηση του κ. Ανδρεόπουλου και αναφέρει ότι μια Ανώνυμη Εταιρεία θέλει επαγγελματισμό και χρόνο. Η προφορά όταν υπάρχει ενασχόληση με τα κοινά δεκτή αλλά γίνεται δεκτή μέχρι ενός ορίου. Δεν μπορεί να ασχοληθεί κάποιος με επαγγελματισμό και να μην αμείβεται καθόλου. Το Δ.Σ. θέλει να συνδυάσει τον επαγγελματισμό, την διαφάνεια και συμβολική αμοιβή. Τέλος ο κ. Τακόπουλος ανέφερε ότι συμφωνεί με την ως άνω πρόταση της Προέδρου και όταν σε λίγο καιρό ενημερωθεί το Δ.Σ., για όλα τα θέματα που αφορούν την Εταιρεία, να δει το πώς θα ενεργεί όχι με σκοπό την αυτοαναφορά της αλλά την συμβολή της και τη συνεργασία της και με τον Δήμο αλλά και με τον λαό του Χαλανδρίου. Η ΦΛΥΑ Α.Ε. θα πρέπει να παρουσιάσει έργο και κοινωνική προσφορά στα πλαίσια του σκοπού της
Η Πρόεδρος έδωσε το λόγο στον κ. Ευθυμίου ο οποίος εισηγήθηκε τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. να μην λαμβάνουν καμία αποζημίωση ανά συνεδρίαση.
Το Δ.Σ. κάνει δεκτή την πρόταση του κ. Ευθυμίου τα υπόλοιπα, πλην του Προεδρείου, μέλη του Δ.Σ. να μην λαμβάνουν την αποζημίωση των 26,00 € (είκοσι έξι ευρώ) ανά συνεδρίαση.
Μετά από διαλογική συζήτηση, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντος του κ. Ανδρεόπουλου, αποφασίζουν και κάνουν δεκτές τις αποζημιώσεις οι οποίες θα έχουν εξής:

Αποζημίωση Προέδρου ποσού 675,00 € (εξακοσίων εβδομήντα πέντε ευρώ)

Αποζημίωση Διευθύνοντας Συμβούλου ποσού 787,00 € (επτακοσίων ογδόντα επτά ευρώ)

Αποζημίωση Αντιπροέδρου Α΄ ποσού 550,00 € (πεντακοσίων πενήντα ευρώ)

Αποζημίωση Αντιπροέδρου Β΄ ποσού 400,00 € (τετρακοσίων ευρώ) και

 Τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δεν θα λαμβάνουν καμία αποζημίωση ανά συνεδρίαση.


Αυτά για το θέμα των αποζημιώσεων του ΔΣ της ΦΛΥΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου